Afaceri mici, dar profitabile in Complexul Studentesc. Vezi ce business-uri fac studentii
In plina criza financiara, studentii timisoreni au gasit solutii pentru a-si rotunji veniturile.
In timp ce zeci de tineri apeleaza la modalitati ilegale de a face un ban, spre exemplu sa-si vanda locul din camin, sunt si studenti care incearca sa castige un ban cinstit.
Fie ca sunt constransi de imprejurari sau pur si simplu din pasiune, studentii si-au dezvoltat tot felul de business-uri din care castiga bani frumosi.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Aida e studenta in anul I, la Master si locuieste intr-un camin din Complexul Studentesc. De aproape un an si-a dezvoltat o mica afacere. Si-a cumparat toata aparatura necesara pentru a pune unghii false si, la inceput, clientele sale erau doar colegele de camera si prietenele apropiate. Dupa ce a acumulat putina experienta s-a gandit sa-si extinda mica afacere. Drept urmare si-a facut si cateva flyere pe care a inceput sa le raspandeasca in zona studentilor. Acest lucru i-a marit numarul de clienti, iar acum castiga si peste 300 de lei intr-o luna. Banii ii ajung si pentru haine si pentru distractii. Aida este multumita si de program. Lucreaza de acasa, iar in felul acesta poate ajunge si la cursuri.
De “imaginea” studentelor are grija si Lorena, o alta studenta in anul II, la sectia de Publicitate din cadrul Facultatii Stiinte Politice, Filozofie si Stiintele Comunicarii. In timpul liber, se ocupa de make-up-ul studentelor care se pregatesc pentru un bal, un banchet sau orice alta petrecere.
Pentru Lorena acest lucru nu este doar un hobby, ci si o afacere. Cat despre profit, studenta spune ca cele mai bune perioade sunt inceputul si sfarsitul anului universitar. Asta pentru ca atunci sunt organizate balurile bobocilor, respectiv banchetele.
“Clientele nu se prea inghesuie, desi preturile sunt mici, comparativ cu cele de la saloanele de infrumusetare. Machiajul de zi costa 20 de lei, iar cel de seara 30 de lei", povesteste Lorena.
Insa trebuie admis ca nu doar fetele au spiritul antreprenorial dezvoltat, ci si baietii. Nu exista camin care apartine Universitatii Politehnica in care sa nu gasesti cel putin un “furnizor” al handsfree-urilor. Afacearea acestora merge ca pe roate in sesiune, cand studentii cauta tot felul de metode pentru a-si promova examenele.
Business-urile din Complexul Studentesc nu se opresc aici. Exista tineri care, in schimbul unor sume de bani, se ofera sa redacteze lucrari de licenta, fac pe frizerii sau repara calculatoare si laptop-uri.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, studenti, afaceri, complex studentesc,
Dată publicare:
10-10-2012 14:06