Adio locuinte modulare in Timisoara. De ce nu vor mai fi construite
Peste 6000 de persoane stau de ani de zile pe listele de asteptare ale primariei pentru a primi o locuinta sociala. Anul trecut, edilii au incercat sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema, insa pana la urma promisiunea a nu s-a mai materializat.
Solutia gasita in 2013 de reprezentantii primariei a fost construirea a cateva sute de locuinte modulare la marginea orasului. Au fost stabilite atunci terenurile pe care urmau sa fie construite modulele, iar realizarea unui proiect pentru acestea nu mai era necesara, intrucat edilii municipiului de pe Bega au imprumutat unul de la Primaria Constanta. Asadar doar lucrarile mai urmau sa fie pornite, insa planurile s-au naruit.
Potrivit viceprimarului Traian Stoia, “specialistii” au concluzionat ca nu era eficienta construirea imobilelor formate din parter si doua etaje pe acele terenuri.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Noi am pregatit dosarul, am colaborat cu arhitectul-sef de la Primaria Constanta, am gasit terenul, insa specialistii au considerat ca este ineficient sa construiesti P+2 pe terenurile identificate”.
Acesti “specialisti” in locuinte modulare sunt reprezentati de fapt de nimeni altul decat… primarul Nicolae Robu. Edilul sef a declarat ca el este cel care s-a opus construirii locuintelor sociale din doua motive.
Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Nu se ridica (n.r. locuintele modulare) asa cum am vrut. Avem asa multe proiecte de dezvoltare, incat nu ne ajung banii sa creem si locuinte sociale. (…) Eu am considerat ca daca o sa construim, n-o sa construim P+2 pentru ca asta inseamna un grad redus de utilizare a terenului. Pe langa acest aspect intervine si lipsa fondurilor. Noi punem accent pe dezvoltare si nu pe asistenta sociala”.
In momentul de fata, Primaria Timisoara detine putin peste 200 de locuinte sociale care sunt eliberate numai in cazul in care chiriasul pleaca in strainatate sau daca isi pierde viata.
Locuintele-conserva ale lui Mazare, implementate si la Timisoara. Cat vor costa