Start pentru containerele de locuit. Cand vor fi construite locuinte modulare in Timisoara

14-05-2013 13:00


container

 Proiectul pentru realizarea „containerelor de locuit” in Timisoara, prinde contur. Primaria Timisoara demarat studiul de fezabilitate pentru a stabili unde vor fi construite mai multe locuinte modulare, precum si modul cum vor arata acestea.

 Potrivit reprezentantilor primariei, pe listele de asteptare pentru a primi o locuinta se afla peste 6.000 de persoane, care asteapta un acoperis deasupra capului. Pentru a scapa mai ieftin, in acest an, edilii vor testa un nou tip de constructii: locuintele modulare. De acestea vor beneficia persoanele cu dizabilitati, cele care au un caz social, precum si tinerii care fac primii pasi in cariera. Aceste „containere de locuit” ar putea fi date in primire de anul viitor.

„Este o experienta noua, studiul de fezabilitate va scoate in evidenta, atat locul, cat si numarul locuintelor modulare care vor fi construite. Nu vom putea asigura locuinte pentru toate persoanele de pe lista de asteptare. Este imposibil intr-o societate capitalista. Nu ne propunem sa realizam 6000 de locuinte pentru ca este imposibil, noi putem gandi la nivelul sutelor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pentru acest an, a fost alocata de la bugetul local suma de 1.5 milioane de lei pentru constructia de locuinte modulare.
Anual, municipalitatea reinnoieste listele de asteptare, iar pentru 2013 are o misiune extrem de dificila. Trebuie sa gaseasca un adapost pentru 6.003 familii din Timisoara, care au solicitat acest lucru pana in luna ianuarie a acestui an.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO