ACS Poli i-a “luat la 11 metri” pe clujeni! Cum au castigat timisorenii pe terenul “Sepcilor rosii”

22-10-2013 09:00


meci U Cluj- ACS Poli

 Aurel Şunda a debutat cu victorie pe banca echipei alb-negre, 2-1 în deplasare, cu U Cluj. Ambele goluri ale bănăţenilor au fost înscrise din penalty.

 ACS Poli nu mai câştigase un meci în Liga I de 71 de zile şi trecuseră aproape două luni de când timişorenii au reuşit să marcheze ultima dată într-un joc de campionat. A fost nevoie de schimbarea antrenorului şi de două lovituri de la 11 metri pentru ca Ovidiu Petre şi compania să câştige din nou trei puncte într-un joc.

Meciul de pe Cluj Arena a fost unul foarte important pentru bănăţeni. Un rezultat negativ i-ar fi tras în jos pe aceştia, aproape de U Cluj, în zona retrogradării. Şunda şi-a pus amprenta prin câteva modificări în formula de start: Poparadu a fost titular, în banda stângă a apărării, iar Petre a jucat fundaş central, într-un 4-2-3-1. Nu s-a văzut, însă, nicio schimbare pozitivă în jocul trupei care îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe „Dan Păltinişanu”. Meciul a fost, în special în prima repriză, foarte plictisitor, ambele echipe etalând un joc departe de pretenţiile primei ligi. Puţin înainte de pauză, Nanu a scos un penalty, fiind faultat în careu de Rilke. Szekely a înscris pentru 0-1 de la punctul cu var. După pauză, timişorenii au vrut să apere avantajul de un gol şi păreau că sunt în stare, având în vedere neputinţa gazdelor, însă antijocul lui ACS Poli a fost pedepsit în minutul 82, când Abrudan a marcat cu capul, în urma unei lovituri libere. Până la urmă, Robert Dumitru le-a mai dat un penalty oaspeţilor, tot după o cădere în careu a lui Nanu, în ultimele minute de joc, însă de data aceasta mult mai uşor. Jucătorul timişorean a dat mingea pe lângă portarul Veselovsky, apoi s-a întors cu spatele şi s-a ciocnit de acesta. De la punctul cu var a marcat Nicolas Gorobsov, iar ACS Poli se distanţează, cel puţin pentru moment, de locurile retrogradabile.

U Cluj: Veselovsky – Rilke, Szilagy, Abrudan, Mendy – Balde, Takacs – Târnăcop, Cristocea, Borza – Lemnaru. Antrenor: Gică Barbu.

ACS Poli: Nuno Claro – Nohai, Şeroni, O. Petre, Poparadu – Gorobsov, Trandu – Popovici, Keita, Nanu – S. Szekely.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO