A jucat in Champions League, dar vine la Poli, in liga a cincea! "Fara suporteri, nu pot juca bine"

24-04-2013 11:27


Alin Stoica, ASU Politehnica

În urmă cu 13 ani, marca pentru Anderlecht în poarta lui Real Madrid, pe Santiago Bernabeu. Acum, Alin Stoica are 33 de ani şi vrea să joace gratis pentru suporterii alb-violeţi.

Alin Stoica nu a mai jucat fotbal de trei ani, din diverse motive. Şi-a trăit adolescenţa la Anderlecht Bruxelles, unde a avut ocazia de a trăi şi chiar de a marca în meciuri de Liga Campionilor. Acum, când e aproape de finalul carierei, vrea să se bucure de fotbal, alături de suporterii timişoreni.

Am fost aici acum şapte ani şi m-am simţit bine în oraş, îmi plac mult suporterii de aici. Mereu, pentru mine suporterii au fost cei mai importanţi. Ei m-au făcut să joc, fără ei nu pot să joc bine. Aflând că adevărata Poli este cea pe care Paul Codrea o antrenează, am zis să îl ajut pe Paul, pentru că ştiu că se bate la promovare. Eu i-am zis “Paul, consideră-mă un jucător de-al tău, nu contează că am jucat mai demult în Champions League”. Eu cu Paulică am jucat la juniori, la lot, de la 13-14 ani. Era Ionuţ Chirilă antrenor. Drumurile noastre s-au despărţit, el a plecat în Italia, eu în Belgia, dar am mai jucat împreună la naţionala de tineret şi chiar şi la prima reprezentativă. În primul rând, între noi e o relaţie de prietenie, asta e cea mai importantă într-o colaborare”, spune mijlocaşul care a marcat de patru ori pentru Anderlecht în cea mai importantă competiţie europeană între cluburi de fotbal.

“La Anderlecht nu ştiam pe ce prime joc”

Stoica nu a fost până acum martor la spectacolele oferite de suporterii timişoreni la meciurile din campionatul judeţean. Este nerăbdător să debuteze la ASU Politehnica. “Sincer, nu ştiu foarte multe, pentru că nu mă uit la televizor. Dar am aflat că adevăraţii suporteri sunt la ASU Politehnica. Plus că joacă în alb-violet, culorile lui Anderlecht şi culorile în care juca Poli când am venit eu prima dată aici. Nu mai contează cum am fost dat afară atunci. La Timişoara m-am simţit ca acasă, o spun cu mâna pe inimă. Când eram la Anderlecht, suporterii mă iubeau şi pentru ei jucam. Eu nici acum nu ştiu ce prime am avut la Anderlecht, nu m-au interesat niciodată banii”, a declarat fotbalistul care a apucat să joace doar de patru ori pentru Timişoara, când antrenorul alb-violeţilor era Gheorghe Hagi.


Povestea din ultimii ani ai carierei lui Alin Stoica e una tristă. El pune declinul său pe seama absenţei suporterilor adevăraţi, care i-a cauzat lipsa de motivaţie. Vojvodina Novi Sad, Chiajna sau FC Braşov sunt cluburile pe la care s-a plimbat mijlocaşul în ultimele sezoane, nereuşind să se adapteze. “Au fost ceva probleme şi cu accidentările, dar e vorba şi de altceva. Fericirea de a juca fotbal. Nu pot să joc dacă nu sunt fericit. Am zis că mai bine stau”, a spus mijlocaşul care a jucat de 13 ori pentru prima reprezentativă a României, între 1998 şi 2003.

Povestea cu ţuica de la Arad

Alin Stoica i-a răspuns patronului de la UTA, Adrian Marţian, care l-a acuzat că nu s-a prezentat la antrenamentul arădenilor pentru că ar fi băut până dimineaţă. Conform lui Marţian, Stoica l-ar fi sunat pe preşedintele de la UTA, Giovanni Catanzariti, la două noaptea, să îi ceară o sticlă de ţuică.


Marţian este un intrus în fotbal, pentru că Mutu l-a inventat. Eu eram în vacanţă la Arad, nu am semnat cu Marţian, să-mi dea el vreo 100.000 de euro. Am înţeles că a declarat că am dat şi probe la Arad. Eu nu am dat nicio probă. Am ajuns acolo la insistenţele lui Adrian Mutu. I-am zis şi lui Mutu de ce nu am fost la antrenament. Marţian mi-a spus: . Şi i-am zis lui Mutu că nu vreau să-l fac de râs, că poate aleargă Marţian mai tare ca mine”, a fost reacţia lui Stoica.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO