Alesii locali au votat: Clinica de Dermatologie se muta in Complexul Studentesc. Reactia medicilor

23-04-2013 17:46


clinica dermatologie

 Mai multi medici de la Clinica de Dermatologie au fost prezenti astazi in sedinta de plen a Consiliului Local pentru a se opune mutarii institutiei medicale in Complexul Studentesc.

Cu toate acestea, proiectul care impune mutarea Clinicii in Complexul Studentesc a fost aprobat cu 23 de voturi ale consilierilor locali si doar o abtinere. Imediat ce decizia a fost luata, medicii prezenti au parasit sala.

Discutiile au fost lungi insa inainte de a se lua aceasta decizie. Pentru a se ajunge la un consens, consilierul local Ovidiu Ciuhandu a propus ca aceasta clinica sa fie mutata doar dupa ce cladirea din Complexul Studentesc va fi adusa la standarde medicale ridicate.

Primarul Nicolae Robu nu a pierdut nici de aceasta data ocazia de a le adresa cuvinte grele medicilor prezenti la sedinta si i-a avertizat ca va trimite mai multe controale pentru a verifica daca imobilul in care se afla in momentul de fata clinica indeplineste toate conditiile de functionare.

“Aici nu e mahala, nu e curtea spitalului sa faceti circ asa cum ati facut toata saptamana. Chiar vreti sa proiectam pe ecran cum pacientii stau in saloane de opt paturi? Voi cere pompierilor si celor care dau avize sa verifice daca institutia medicala are toate avizele de functionare”, le-a spus primarul Nicolae Robu cadrelor medicale.

Medicii nu vor sub nicio forma sa isi mute activitatea din cladirea de pe strada Marasesti, in cladirea din Complexul Studentesc. Cei care au participat la sedinta de plen au parasit sala imediat dupa ce proiectul de mutare a Clinicii a fost aprobat. Nu au de gand sa renunte insa si spun ca la mijloc ar fi interese imobiliare, iar cei care vor avea de suferit vor fi pacientii.

"Daca este posibil, vom actiona Primaria Timisoara in instanta", a declarat Maria Iordache, medic la Clinica de Dermatologie.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO