11.000 de euro, pomana de la Primaria Timisoarei pentru o Biserica. Cum vor fi cheltuiti banii

Ultima actualizare: 22-06-2013 06:52
cruce

Reprezentantii unui lacas de cult din Timisoara au decis ca au nevoie de un sistem modern de sonorizare. Se pare ca donatiile enoriasilor nu sunt de ajuns, asa ca au apelat la o sursa de finantare care nu ii refuza niciodata: Consiliul Local.

In ultima sedinta de plen a Consiliului Local Timisoara a fost aprobat un proiect de hotarare prin care, din bugetul local este finantata una dintre viitoarele achizitii ale Bisericii cu hramul “Sf Apostoli Petru si Pavel”. Este vorba de un sistem de sonorizare modern in valoare de 48.540 de lei, care va fi cumparat de la o firma nemteasca.

Parohia ortodoxa romana Timisoara Viile Fabric, cu sediul in Timisoara (…), va rugam a binevoi sa reanalizati solicitarea noastra de a sprijini financiar demersul nostru de a moderniza sistemul de sonorizare interior si exterior de la biserica cu hramul, Sfintii Apostoli Petru si Pavel, descrisa mai sus, parohie care pastoreste aproximativ 20.000 de credinciosi”, scrie in solicitarea reprezentantilor Bisericii.

Pentru a-i convinge pe alesii locali ca suma nu este deloc mare, reprezentantii lacasului de cult au argumentat ca “garantia si mentenanta sunt asigurate pentru 10 ani de zile”.

Din bugetul Muncipiului Timisoara pentru anul 2013, a fost rezervata suma de 800.000 de lei pentru a sponsoriza diverse activitati bisericiesti. Desi planul de buget a fost aprobat in luna aprilie a acestui an, in numai doua luni, a fost deja cheltuita suma de 540.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO