The New York Times a dat erata la un articol scris acum 161 de ani. Articolul era despre cartea "12 ani de sclavie"

Dată publicare: 05-03-2014 10:46
Dată actualizare: 08-03-2014 07:05


The New York Times

Ziarul The New York Times a publicat, marti, o erata la un articol scris cu 161 de ani in urma.

Articolul era despre Solomon Northup, a carui carte de memorii, "12 Years a Slave" (aparuta in 1853) a inspirat filmul omonim, distins cu Oscarul pentru cel mai bun film in 2014.

Articolul "The Kidnapping Case", aparut in editia publicatiei The New York Times din 20 ianuarie 1853, relateaza povestea lui Solomon Northup, un barbat de culoare eliberat in nordul Statelor Unite ale Americii, care a fost rapit in 1841, in Washington, si vandut ca sclav in Louisiana. In articolul respectiv, numele lui Northup a fost scris gresit, autorul numindu-l "Solomon Northrop", in timp ce in titlu, numele acestuia a aparut ca "Northrup".

Erata a fost publicata dupa ceremonia premiilor Oscar de duminica, unde filmul "12 ani de sclavie", de Steve McQueen, a primit premiul pentru cel mai bun film.

Greselile de tipar din articolul scris cu 161 de ani in urma au fost semnalate pe Twitter de scriitoarea Rebecca Skloot, autoarea bestsellerului "The Immortal Life of Henrietta Lacks", aparut in 2010. Desi a publicat erata, The New York Times a mentionat ca articolul despre Solomon Northup scris in 1853 a fost considerat la vremea respectiva "cea mai completa si autentica dare de seama aparuta pana acum".

Publicatia newyorkeza, supranumita in Statele Unite "ziarul de informatii", este celebra pentru sistemul de corectura minutios.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO