Ce risca persoanele care isi incep viata sexuala prea devreme. Concluzia unui studiu controversat
Un studiu recent sustine sfatul dat de cei mai multi parinti, care isi sfatuiesc copiii sa nu-si inceapa prea devreme viata intima. Acum e demonstrat stiintific: relatiile fizice au efecte negative asupra adolescentilor.
Cercetatorii de la Universitatea de stat din Ohio au realizat un studiu pe cobai: au ales exemplare foarte tinere si le-au pus sa se imperecheze.
Concluzia lor a fost surprinzatoare: creierul animalelor a avut de suferit in urma acestor experiente, scrie Live Science.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Savantii au observat manifestari de depresie si modificari fizice la nivelul creierului, provocate de cresterea nivelului de testosteron in urma actului sexual.
Ei atrag insa atentie ca studiul nu a fost facut si pe oameni, deci nu pot recomanda categoric abstinenta adolescentilor.
In cazul oamenilor, pot exista mai multe motive in cazul aparitiei unor probleme de comportament: pe langa cresterea nivelului de hormoni, in cazul inceperii vietii sexuale, tinerii pot fi afectati de educatia primita si de alte experiente sociale percepute negativ.
Potrivit unei statistici realizate de Centrul de Control si Prevenire a Bolilor, 13% dintre adolescentii de 15 ani din Statele Unite au intretinut relatii intime, iar vasta medie de incepere a vietii sexuale este de 17 ani.