STUDIU. Legatura dintre inteligenta si increderea in cei din jur. Ce au descoperit cercetatorii de la Oxford

Ultima actualizare: 15-03-2014 07:00
Incredere

Un studiu recent a arat ca persoanele inteligente intuiesc mai bine caracterul celorlalti.

Persoanele inteligente au mai multa incredere in cei din jurul lor decat persoanele cu un nivel al inteligentei mai scazut, pentru ca analizeaza mai bine situatiile, sunt de parere cercetatorii de la Universitatea Oxford.

Cercetarea a analizat rezultatele unui sondaj despre atitudinile sociale ale americanilor, care privea comportamentul, atitudinea in societate si inteligenta subiectilor.

Cercetatorii au descoperit o legatura puternica intre incredere si inteligenta.

"Una dintre explicatii ar fi ca indivizii inteligenti evalueaza mai bine caracterul altora, si aleg sa dezvolte relatii cu persoanele care au sanse mai putine sa le tradeze increderea", au scris cercetatorii.

Cu alte cuvinte, ei sunt mai buni la a descoperi cand o persoana nu este de incredere, pe baza comportamentului lor.

Cercetatorii au mai descoperit si ca persoanele care sunt mai increzatoare in ceilalti au sanse mai mari de a fi mai sanatoase si mai fericite, insa acestea nu pot fi explicate prin inteligenta.

"Inteligenta e legata de increderea in altii. Rezultatele sustin ideea ca intuitia caracterului este o parte separata a inteligentei umane, care a evoluat prin mecanismul selectiei naturale", a declarat Noah Carl, de la departamentul de sociologie al Universitatii Oxford.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO