Legatura dintre alcool si nasterile premature. Cate pahare pot avea un efect negativ asupra sarcinii

Ultima actualizare: 14-03-2014 07:04
bebelus

Un studiu al Universitatii din Leeds arata ca abstinenta de la alcool este foarte importanta pentru o dezvoltare sanatoasa. Consumul unor astfel de bauturi afecteaza serios sarcina.

Chiar si consumul a trei bauturi pe zi la inceputul sarcinii dubleaza sansele unei nasteri premature si poate influenta marimea copilului, avertizeaza oamenii de stiinta.

Doua bauturi pe saptamana, atat cat este limita maxima in ghidurile oficiale, creste de asemenea riscul unei nasteri problematice si bebelusul poate sa apara pe lume mai mic decat ar fi normal.

Potrivit Daily Mail, mamele din clasa de mijloc au tendinta de a consuma alcool mai mult in perioada de dinaintea nasterii, atunci cand copilul este cel mai expus riscurilor.

Specialistii de la Universitatea Leeds, din Marea Britanie, sustin ca cel mai sigur este ca viitoarele mame sa nu consume deloc alcool.

Descoperirile noastre arata ca femeile ar trebui sfatuite sa se abtina definitiv de la alcool pe toata perioada sarcinii, dar si in faza de conceptie”, spune cercetatoarea Camilla Nykjaer.

Studiul a fost efectuat pe 1.264 de femei, ce au completat mai multe chestionare cu privire la regimul alimentar de dinainte si din perioada sarcinii.

In medie, acestea consumau 11 bauturi inainte sa ramana insarcinate si patru in primele 3 luni de sarcina. Au existat insa si femei care au recunoscut ca beau mult mai mult alcool decat media, lucru care, spun cercetatorii are un efect negativ asupra nou-nascutilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO