Studiu: Cât timp sunt imuni la coronavirusuri cei care au fost infectați

Ultima actualizare: 29-05-2020 16:59
coronavirus
Shutterstock

Organismul uman este imun la reinfectarea cu coronavirusurile pentru doar 6 luni, potrivit unui studiu al Universității din Amsterdam.

Studiul pune la îndoială posibilitatea introducerii „pașapoartelor de imunitate”, pe care unele guverne doresc să le ofere celor care s-au vindecat de COVID-19, pe baza presupunerii că aceste persoane nu se pot reinfecta, potrivit Euronews.

Cercetătorii au monitorizat 10 bărbați, pentru a determina nivelul de anticorpi regăsiți în corp în urma infectării cu oricare dintre cele patru coronavirusuri sezoniere.

Acești bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, au fost testați la intervale de trei sau șase luni.

Cercetătorii au descoperit că există o "durată alarmant de scurtă a imunității împotriva coronavirusurilor", oamenii de știință observând "reinfectări frecvente la 12 luni post-infecție și o reducere substanțială a nivelului de anticorpi la 6 luni după infectare".

Ei au subliniat că cele patru tulpini ale coronavirusurilor sunt „diferite din punct de vedere biologic, dar cu toate acestea, toate par să inducă o imunitate de scurtă durată cu pierderea rapidă a anticorpilor".

„Dacă SARS-CoV-2 se va comporta ca un coronavirus sezonier în viitor, putem avea un model similar. Întrucât imunitatea se poate pierde la 6 luni după infecție, pare să fie foarte puțin probabilă atingerea imunității colective prin infecții naturale", au avertizat ei.

Există un consens între mai mulți experți la nivel global, potrivit căruia pandemia de COVID-19 se va încheia doar odată cu instituirea imunităţii colective. Mai multe informații despre aceasta sunt disponibile AICI.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO