Fotbalul pe timp de pandemie. Cât de riscantă este reluarea competițiilor la nivel mondial

Dată publicare: 29-05-2020 15:58
Dată actualizare: 29-05-2020 16:07


fotbal

Practicarea fotbalului nu este riscantă în timpul pandemiei de coronavirus, este concluzia la care a ajuns federaţia olandeză de profil (KNVB) după un studiu realizat de Inmotio, o firmă specializată în analiza datelor, scrie agenţia Belga.

După ce au analizat 482 de partide din Eredivisie, campionatul Olandei, din ultimele două sezoane, cercetătorii au conchis că jucătorii rămân doar ceva mai mult de 30 de secunde succesive la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate de un adversar în timpul unui meci.

Potrivit lor, riscul de transmitere a coronavirusului este foarte redus.

"Cercetarea are o dimensiune mondială în contextul reluării marilor competiţii", a declarat Vincent van Renesse, preşedintele Inmotio.

"Putem intra pe teren fără să riscăm. Fotbalul nu este un sport periculos, asta nici în perioada coronavirusului", a afirmat, pentru Fox Sports, Edwin Goedhart, responsabil al sectorului medical al KNVB şi medic al echipei naţionale a Olandei.

Pe 24 aprilie, KNVB a pus capăt sezonului 2019-2020 din Olanda, fără a desemna o campioană, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

HARTĂ. Țările în care reîncepe fotbalul

 

Odată cu apariția noului coronavirus, campionatele de fotbal din întreaga lume au fost oprite rând pe rând, spre dezamăgirea fanilor. Acum, dat fiind că restricțiile s-au mai relaxat, "sportul rege" începe să revină în atenția publicului.

Ziarul Marca a realizat o hartă în care este prezentată situația în toate cele 55 de campionate de fotbal din Europa, fiind incuse și datele când se vor relua competițiile.

Harta completă a țărilor din Europa care redeschid fotbalul în acestă perioadă este disponibilă AICI.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO