Secretul dezvăluit de o mumie veche de 3.000 de ani: "E uimitor". VIDEO

Ultima actualizare: 10-07-2019 15:15
Secret dezvăluit de o mumie veche de 3000 de ani - 4
Facebook/ROSATOM

Părul unei femei egiptene nobile, care a trăit în urmă cu 3000 de ani, s-a păstrat intact datorită unui balsam special folosit în momentul îmbălsămării.

Este descoperirea făcută de o echipă de cercetători de la Institutul Kurciatov din Moscova, care a reușit să afle compoziția balsamului.

Astfel, balsamul folosit pentru mumia analizată era realizat din grăsime de vacă, ulei de ricin, ceară de albine, rășină de pin și ulei aromat de fistic.

Cercetătorii ruși consideră că pentru îmbălsămarea femeii din Egipt s-au folosit două tipuri de amestec, unul pentru corp și unul diferit pentru păr.

"Am analizat trei mumii egiptene. A fost uimitor să vedem cum părul lor a fost atât de bine conservat, menținându-se chiar și forma care li s-a dat atunci. Ne-am gândit că s-a folosit un balsam special și am decis să aflăm rețeta", a declarat doctorul Victor Pozidaiev, cercet[tor în cadrul departamentului de biotehnologie și bio-energie din cadrul Institutului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO