Scheletul “Omului Elefant”, din nou sub lupa oamenilor de stiinta. Ce vor sa descopere
Scheletul lui Joseph Merrick a fost obiect al curiozitatii cercetatorilor inca de la moartea sa, in urma cu 123 de ani. Acum, oamenii de stiinta sustin ca oasele sale ar putea fi cheia descoperirii problemei genetice ce a dus la deformarea corpului sau.
Dezvoltarea anormala a lui Joseph Merrick a inceput sa fie observata inca de la varste fragede, fiind obiect al cercetarii inca din epoca victoriana.
Cauzele capului sau deformat sau a cresterii vizibile a bratului drept nu au putut fi niciodata cu adevarat explicate.
Din pacate, acestea ar putea ramane un secret pentru totdeauna, oasele fiind supuse unei forme de inalbitor, care ataca ADN-ul atat de important in cercetare.
Totusi, oamenii de stiinta spera ca ADN-ul extras pana in momentul de fata sa fie de ajuns pentru a determina care era mutatia genetica de care acesta suferea.
Bratul sau drept si mana acestuia sunt vizibil mai mari decat din partea stanga, la fel ca si femurul drept, iar coloana sa era atat de curbata incat Joseph era nevoit sa mearga tot timpul cocosat.
Unul dintre profesorii care analizeaza corpul acestuia, Richard Trembath, crede ca problema genetica care a dus la deformarea oaselor "omului elefant" s-a format undeva in pantecele mamei sale , intr-un stagiu in care un numar infirm de celule erau formate.
Scheletul acestuia este tinut intr-un mic muzeu din scoala medicala de la spitalul Royal din Londra si nu este disponibil publicului larg. Este acelasi spital unde Joseph a fost pentru multi ani vizitator si pacient, fiind un prieten apropiat al chirurgului Frederick Treves.
Potrivit chirugului, acesta ar fi murit din cauza unei dislocari la nivelul gatului, creata din cauza greutatii capului, in momentul in care acesta a vrut sa se culce.
Echipa de geneticieni condusa de catre doctorul Michael Simpson incearca in momentul de fata sa analizeze ADN-ul obtinut, proces ingreunat din cauza substantelor folosite in timpul prezervarii oaselor.
Pe langa curiozitatea stiintifica cu privire la conditia acestuia , rezultatul ar putea ajuta la dezvoltarea medicinei moderne si a informatiilor despre celule.