Romania, medalie de aur la Salonul de la Geneva, pentru un pate vegetal din faina de linte rosie si bob
Romanii devin tot mai cunoscuti pentru produse alimentare inovative.
Cativa specialisti de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati au primit medalia de aur la Salonul International de Inventica, de la Geneva, pentru un pate vegetal din faina de linte rosie si bob.
Produsul ecologic brevetat in tara noastra, si cu multe beneficii pentru sanatate, ar putea ajunge in scurt timp pe piata pentru ca inventatorii lui au primit deja oferte din strainatate.
Acesta este produsul muncii de peste doi ani de zile a specialistilor de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati. Este un produs foarte sanatos, spun ei, si la gust este chiar bun.
Cercetatorii au reprezentat tara noastra la cel de-al 45-lea Salon de Inventica de la Geneva. Au participat cu un pate din linte rosie si bob, legume folosite inca din antichitate.
Profesor, Iuliana Aprodu, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Galati: "Am brevetat un procedeu care se refera la obtinerea unui produs tartinabil vegetal. Produsul nostru, care doreste sa inlocuiasca produsele similare pe baza de soia, nu prezinta potential alergen."
Pateul contine o proteina buna care contribuie cu toti aminoacizii esentiali de care are nevoie corpul uman. E bogat in minerale, in vitamine si in antioxidanti, si contine carbohidrati cu indice glicemic foarte scazut.
Doctor Inginer, Livia Patrascu, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Galati: "Cu toate ca este un produs premium, pretul acestui produs va fi acceptabil. //ingredientele din acest produs sunt naturale."
Pateul vegetal inventat la Galati a mai primit, pe langa medalia de aur, si premiul special oferit de un ONG din Rusia care sustine cercetarea la nivel international.
Profesor doctor, Petru Alexe, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Galati: "Ne aflam astazi in postul Pastelui, as spera ca pana la postul Craciunului aceste produse sa poata ajunge pe piata."
In 2014, aceeasi facultate din Galati a obtinut medalia de argint, tot la Salonul International de Inventica de la Geneva, cu o paine din secara.