Prima misiune umana pe Planeta Marte ar putea sa includa si un roman. Cand va deveni realitate Proiectul Horizon
Romania va contribui la prima misiune umana spre Planeta Marte - o spune unul dintre expertii Agentiei Spatiale Europene.
Specialistul in zboruri cosmice, cu echipaj uman, a venit la ''Bucharest Science Festival'', ca sa vorbeasca despre colonizarea planetei Rosii. Ce cred romanii despre asta? Cei mai multi sunt sceptici, insa daca ar fi sa plece in calatoria galactica si-ar lua cu ei televizorul, telefonul si cainele.
In completare doctorul in fizica, Markus Landgraf, de la Agentia Spatiala Europeana sustine ca proiectul Horizon la care participa si Romania a programat deja o misiune pe Marte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Markus Landgraf, Cercetator la Agentia Spatiala Europeana: "Romania este in ESA. Sunt sigur ca in urmatorii 20 de ani vom puteam merge pe Marte cu astronautii, deci prima persoana care va pasi pe Marte este nascuta astazi, este acum la scoala."
Cum ar putea contribui Romania la misiunea spatiala? La Facultatea de Chimie, tinerii fac experimente pe alimente care ar creste in sol martian si care i-ar proteja de radiatiile cosmice, cum ar fi varza rosie.
Cei de la NASA deja studiaza cultura cartofului in solarii artificiale, scenariu inspirat de filmul Martianul, in care joaca Matt Damon.
Alexandru Toma Patrascu, directorul Bucharest Science Festival: "Trebuie sa ne uitam in primul rand la copii. Daca nu-i incurajam sa se indrepte in primul rand spre domeniile stem, science, technology, engineering, mathematics de acum, peste 10-15-20 de ani nu vom mai avea ingineri, nu vom mai avea tehnicieni, nu vom mai avea oameni de stiinta necesari pentru a duce Romania mai departe."
Calatoria pe Marte este unul dintre marile visuri ale Omenirii. Cele doua planete au fost anul trecut la "doar" 75 de milioane de kilometri distanta, cel mai aproape din istoria observatiilor.
Calatoria pe Marte ar dura 7-8 luni, daca ruta e planificata bine si daca nava spatiala reuseste sa nu devieze de la curs. NASA a anuntat ca exista tehnologia necesara unei astfel de expeditii umane, dar cea mai mare problema, pe langa drumul dus, ar fi intoarcerea echipajului.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, Marte, agenția spațială europeană,
Dată publicare:
28-09-2016 19:23