Prima imagine a OZN-ului doborât de avioanele de luptă americane după o urmărire deasupra Canadei
Autoritățile canadiene au făcut publică prima imagine a OZN-ului doborât în februarie 2023 de un avion de luptă american, după o urmărire la care au participat forțele aeriene armate ale celor două state.
Aceasta este prima imagine a OZN-ului doborât de avioanele de luptă americane în timpul unei urmăriri în apropiere de Alaska anul trecut, scrie Daily Mail.
Fotografia arată un obiect în formă de potcoavă aparent strălucitor, cu margini nedefinite, zburând peste teritoriul Yukon din nord-vestul Canadei, în februarie 2023.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
OZN-ul a fost doborât de un avion de luptă F-22 al Forțelor Aeriene ale SUA într-o misiune comună cu Forțele Armate Canadiene, incident care a intervenit în timpul scandalului cu baloanele de spionaj ale Chinei.
Documentele publicate acum de Departamentul de Apărare Națională al Canadei specifică faptul că imaginea a fost declasificată după doar câteva zile de la incidentul de acum 19 luni, însă autoritățile militare ale Canadei nu au făcut-o publică până acum.
Un posibil motiv, așa cum a avertizat un oficial de afaceri publice al Departamentului de Apărare Națională (DND) al Canadei, au fost temerile interne că eliberarea acestei imagini cu un OZN „ar putea crea mai multe întrebări/confuzii”.
Trei OZN-uri au fost doborâte între 10 și 12 februarie 2023 în Canada și SUA
Acest oficial, un director de comunicații pe nume Taylor Paxton, i-a sfătuit pe colegii militari că această confuzie ar fi inevitabilă „având în vedere mediul public actual și declarațiile legate de faptul că obiectul este benign”.
Paxton a sugerat că orice mișcare a Forțelor Aeriene Regale Canadiene de a publica fotografia pe rețelele de socializare probabil ar ridica mai multe întrebări din partea publicului larg și a presei „indiferent de textul care va însoți postarea”.
Obiectul zburător a fost unul dintre cele trei doborâte peste Alaska, Yukon și Lacul Huron între 10 și 12 februarie 2023.
Se pare că cele trei obiecte erau mult mai mici decât balonul spion chinez care a fost doborât în largul coastei Carolinei de Sud cu câteva zile mai devreme.
Noile informații, obținute împreună cu fotografia OZN-ului de către reporterul CTVNews.ca, Daniel Otis, printr-o solicitare în numele legii pentru informațiile de interes public, au inclus și prezentarea eforturile forțelor armate ale Canadei pentru a înțelege mai bine obiectul care a fost doborât.
Astfel, un e-mail de la generalul de brigadă canadian Eric Laforest a descris OZN-ul drept un „obiect cilindric”.
„Sfertul de sus este metalic, restul este alb. Un fir de 20 de picioare (6 metri - n.red.) atârnă dedesubt, cu un fel de pachet suspendat”, a scris generalul Laforest, care adaugă: ”Cea mai bună descriere pe care o avem”.
Porțiunile întunecate vizibile de-a lungul centrului superior al OZN-ului în această imagine recent lansată pot reprezenta fie acea regiune metalică superioară, fie rămășițele presupusului „pachet”.
”Potențială vulnerabilitate în sistemul defensiv SUA/Canada”
Dar această informare nu face decât să adauge mai mult mister valului de activități OZN cu tentă de spionaj care a înconjurat doborârea confirmată a unui balon spion autentic al guvernului chinez, la începutul acelei luni, în largul coastei Myrtle Beach din Carolina de Nord.
Iain Boyd, profesor de inginerie aerospațială și director al Centrului pentru Inițiative de Securitate Națională de la Universitatea din Colorado, a descris reticența guvernului canadian de a publica imaginea ca fiind o problemă de securitate națională – în ciuda desemnării „neclasificate” a imaginii.
„Se reduce la aceste episoade care ilustrează o potențială vulnerabilitate în sistemul defensiv SUA/Canada”, a opinat Boyd.
„Cu siguranță că eșecul de a furniza mai multe informații a alimentat teoriile conspirației”, a spus el pentru CTVNews.ca, „dar armata va accepta probabil acest rezultat în privința dezvăluirii de informații care ar putea ajuta un adversar să identifice slăbiciunile defensive”.
Potrivit CTV News, jurnaliștii rețelei plănuiesc să solicite armatei canadiene o versiune cu rezoluție mai mare a acestei imagini OZN.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: avion, Canada, OZN, prima, imagine, doborat, urmariri,
Dată publicare:
25-09-2024 18:06