Pe Titan ar putea exista viață extraterestră. Descoperirea făcută de NASA

Ultima actualizare: 17-04-2019 21:34
Titan, luna Saturn
NASA

NASA a descoperit lacuri pe suprafața lunii planetei Saturn, Titan, fapt care ar putea însemna că în acel loc poate exista viață extraterestră.

 

Folosind datele obtinute de nava spatială Cassini, pe care NASA a prăbușit-o intenționat pe Saturn în 2017, oamenii de știintă au descoperit că unele dintre lacurile de hidrocarburi lichide de pe Titan sunt surprinzator de adânci, in timp ce altele sunt aproape secate si sezoniere.

Cercetătorii au mai aflat că formele de relief de pe Titan sunt asemănătoare cu cele de pe Pământ, iar lacurile au o adâncime chiar și de 100 de metri și conțin în principal metan.

De asemenea, pe Titan sunt "lacuri fantomă", care apar în timpul iernii, dar se evaporă în timpul primăverii. Acest proces durează 7 ani pe Titan.

Punând cap la cap aceste date, oamenii de știință spun că ciclul hidrologic de pe Titan este comparabil cu cel de pe Pământ.

Având un mediu atât de complex, NASA suspectează că ar putea susține viața, în special în acele lacuri de hidrocarburi.

”Titan este un obiect foarte fascinant în sistemul solar, și de fiecare dată când o analizăm cu atenție, aflăm ceva nou", a declarat cercetătorul Marco Mastrogiuseppe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO