Oameni care cred ca sunt morti sau care plang cu lacrimi de sange. Top 3 afectiuni medicale bizare
Cu totii ne plangem atunci cand racim putin sau cand ne doare capul. Insa in afara afectiunilor cunoscute si explicate de medici, inca exista cateva boli care ii lasa fara cuvinte chiar si pe specialisti.
"Haemolacria" sau boala lacrimilor de sange se numara printre maladiile care nu pot fi explicate de medici. Anul trecul, o femeie din India a ajuns la spital pentru ca incepuse sa planga cu sange. In urma testelor complexe la care a fost supusa femeia, medicii nu au gasit nimic in neregula, in afara de lacrimile de sange.
Maladia Ehlers Danlos ii face pe cei care sunt afectati sa para ca sunt personaje din filmele cu super eroi. Sindromul este responsabil de hiperflexibilitatea membrelor, iar pacientii isi pot indoil la extrem corpul, in toate directiile.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Boala este cauzata de mutatia genelor COL5A1 si COL5A2, iar studiile arata ca unul din 5.000 de oameni sunt afectati.
Sindromul Cotard este, poate, cel mai infricosator dintre toate. Cunoscuta si sub numele de Iluzia lui Cotard, boala ii face pe pacienti sa se indoiasca de propria existenta si sa creada ca sunt, de fapt, morti. Persoanele care sufera de aceasta boala deliranta cred ca intregul lor corp se afla intr-un continuu proces de descomunere si ca, in final, nu va mai ramane nimic din ei.
Sindromul tipic schizofreniei ii face pe pacienti sa creada ca le lipsesc anumite organe sau parti ale corpului, sau chiar cred ca sufletul lor a murit, relateaza publicatia stiintifica Livescience.com.