O noua specie de scorpion, descoperita in Ghana. Este albastra si ar putea sa vindece cataracta
Timp de 20 de ani, oamenii de stiinta de la organizatia Conversation International au explorat unele dintre cele mai misterioase si inspaimantatoare ecosisteme tropicale din lume.
Pana acum au descoperit nu mai putin de 1.300 de specii noi, desi numai 500 dintre acestea au fost descrise si denumite oficial.
La sarbatorirea a 20 de ani de existenta, oamenii de stiinta au ales sa rememoreze 20 de specii favorite dintre cele 1.300 descoperite.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dintre acestea scorpionul imparat sau Pandinus Imperator are un corp lung de 20 de centimetri, fiind a doua cea mai mare specie din lume.
Scorpionul a fost descoperit in 2006, in Atewa, Ghana. Insa, in ciuda marimii impresionante, se hraneste in special cu termite.
In mod absolut surprinzator, veninul acestora nu este mortal pentru oameni. Ba mai mult, contine un compus testat in prezent ca potential medicament pentru aritmie - o boala a inimii.
Culoarea albastra se datoreaza beta-carbolinelor, insa se vede doar la lumina ultravioleta. Aceste beta-carboline sunt studiate in prezent in vederea gasirii unui leac pentru orbirea cauzata de cataracta.
Pe dailymail.co.uk gasiti fotografii cu aceasta creatura absolut uluitoare, dar si cu celalalte specii descoperite de oamenii de stiinta. Printre acestea, si o specie de paianjen urias, care se hraneste cu pasari.