Descoperire istorica la Ierusalim. Prima dovada care atesta existenta orasului unde s-a nascut Iisus

Dată publicare: 24-05-2012 16:12
Dată actualizare: 17-09-2012 02:26


Ierusalim

O pietricica de dimensiunea unei monede este una din cele mai importante descoperiri arheologice din Israel. Ea atesta existenta orasului Betleem, asa cum a fost el descris in Biblie.

Este vorba de un sigilul cu inscriptia orasului Betleem, cea mai veche dovada arheologica care demonstreaza existanta localitatii unde, potrivit Bibliei, s-a nascut Iisus Hristos.

Sigiliul arata ca orasul Betleem nu a fost dintotdeauna plin de viata, iar comertul era infloritor.

Potrivit lui Eli Shukron, seful echipei de arheologi, sigilul are 1,5 cm in diametru si dateaza din secolul al VIII-lea i.Hr., din perioada existentei primului Templu iudaic, cu aproximativ 700 de ani inainte de nasterea lui Iisus, scrie DailyMail.

Copil de 4 ani, pastor de cand avea doar 2. Uite cum tine predici in fata a zeci de oameni - VIDEO

“Este cea ai veche referire la orasul Betleem, in afara de Biblie”, declara la randul sau istoricul Shmuel Achituv, de la Universitatea Ben Gurion.

 Sigiliul a fost folosit probabil la stampilarea unui document administrativ, trimis de la Betleem la Ierusalim.

Obiectul a fost gasit in afara zidurilor vechi ale Ierusalimului, intr-o zona numita de istorici "Orasul lui David", unde se fac multe sapaturi arheologice.

Inscriptia este in limba ebraica si contine numele Betleem, alaturi de pecizarea partiala a datei: "anul al saptelea al domniei…”, insa numele regelui nu s-a mai pastrat.

In Israel au mai fost gasite 40 de sigilii din aceasta perioada, insa acesta este primul care face referire la orasul nasterii lui Iisus.

Cum promoveaza biserica anglicana planificarea sarcinii: Fecioara Maria, cu un test de sarcina in mana

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO