Urmele unei "civilizatii antice necunoscute pana acum", descoperite in Cambodgia

Ultima actualizare: 21-10-2012 02:58
Cambodgia

Sicrie suspendate de stanci si vase funerare de lut care contin schelete umane sunt urmele unei civilizatii antice care traia pe teritoriul Cambodgiei de astazi, necunoscute pana acum.

Zece cimitire antice au fost descoperite pana acum pe teritoriul Cambodgiei, unul dintre acestea suspendat la 50 de metri deasupra pamantului.

"Ideea (n.r. sicrielor suspendate) era ca oricine incearca sa deranjeze somnul de veci al defunctilor sa moara", explica cercetatoarea Nancy Beavan, intr-un interviu pentru National Geographic.

Beavan, alaturi de alti oameni de stiinta de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda, au datat scheletele cu carbon 14, estimand ca provin din perioada cuprinsa intre anii 1395 – 1650 I.C.

Potrivit cercetatoarei din Noua Zeelanda, perioada coincide cu declinul puternicei Imparatii a lui Angkor, situata in zonele de ses din Cambodgia.

"Practicile funerare din Imparatia Angkor, dar si din timpul succesorilor acesteia, presupuneau mai degraba incinerarea. Diferenta sufereaza ca, in termini culturali, acesti locuitori neidentificati din munti erau la 'o lume distanta' de contemporanii lor din zonele de ses", a explicat Nancy Beavan.

Descoperirile arheologice de la cele zece cimitire antice cambodgiene vor fi publicate in curand in revistele de specialitate si vor oferi importante noi dovezi despre aceasta civilizatie misterioasa, cultura acesteia, legaturile comerciale stabilite de membrii ei si adaptarea biologica a acestora la mediul inconjurator, scrie DailyMail, unde gasiti mai multe poze care infatiseaza ritualurile ciudate de inmormantare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!