NASA testeaza tehnologii care ar putea facilita colonizarea planetei Marte de catre umanitate. Cum va fi posibil

Ultima actualizare: 06-07-2017 07:10
NASA
AFP

Specialistii de la NASA testeaza o tehnologie care ar permite in viitorul apropiat colonizarea planetei Marte de catre umanitate.

NASA dezvolta mici reactoare nucleare cu fisiune care ar putea deveni una dintre ultimele bariere tehnice ale vietii pe Marte, noteaza jurnalistii de la The Independent.

Energia generata poate deveni primul scop urmarit de specialistii in spatiu. In plus, expertii incearca sa stabileasca daca exista apa pe Planeta Rosie.

NASA a efectuat teste prin intermediul unor reactori inalti de circa 1.9 metri, dezvoltati ca parte a proiectului "Kiloputere", care va urma sa inceapa din luna septembrie si va dura trei ani.

Unitatile de cercetatori sustin ca testele au fost trecute cu brio, iar acum sunt pregatiti  sa aplice tehnologia si pe Marte.

Departamentul american de Energie si NASA sunt cei doi parteneri cheie al proiectului de peste 11 milioane de lire sterline.

Circa 40 de kilowati de putere vor fi necesari pentru a facilita expeditia umana pe Marte. Fiecare reactor va putea produce peste 10 kilowati de putere, astfel patru dispozitive vor acoperi complexul de energie sufiecient pentru ca opt persoane sa colonizeze Planeta Rosie.

Reactoarele vor functiona prin divizarea uraniului in atomi pentru a genera caldura, dupa care se va putea transforma in electricitate.

Marte primeste numai o traime din lumina solara pe care o detine Pamantul, astfel va fi dificil sa se bazeze strict pe energie solara.

Ultimul reactor NASA a fost testat in perioada anilor '60, fiind numit: Sistemul pentru Putere Nucleara Auxiliara, denumite SNAP. Este un sistem generator termoelectrice radioizotopice, care au alimentat zeci de statii spatiale.

"Va fi pentru prima data cand vom opera cu reactori cu fisiune, care ar putea fi folositi in spatiu de la programul SNAP din anii '60.

Un om de afaceri canadian-american, Elon Musk, se declara interesat de posibilitatea de colonizare a planetei Marte.

"Folosind metodele traditionale, abordand in stilul Apollo, un cost optimist ar fi de circa 10 miliarde de dolari de persoana", sustine omul de afaceri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO