NASA susţine că în următorii ani va descoperi viaţă pe Marte. De ce se tem cercetătorii


Ultimul update: Miercuri 02 Octombrie 2019 17:58
Data publicarii: Miercuri 02 Octombrie 2019 17:58
Categorie: Stiri Stiinta
paianjenul de pe Marte

Șeful NASA susține că viața pe Marte va fi descoperită în câțiva ani, dar a avertizat că lumea nu va fi pregătită pentru aceste informații.

Administrația Națională Aeronautică și Spațială și Agenția Spațială Europeană vor colabora și urmează să trimită roboți pe Marte anul viitor, pentru a căuta viața extraterestră, informează The Telegraph.

Potrivit cercetătorilor, se vor colecta probe de pe suprafața planetei și vor fi aduse pe Pământ pentru a fi analizate, fiind primele aduse pe Terra. De asemenea, se vor aduna și probe din formațiunile stâncoase, pentru că în condiții de vreme extremă, „viața se mută pe stânci”.

Multe dintre aceste probe vor fi luate dintr-o zonă în care în trecut a fost un ocean și unde ar fi putut exista viața acum câteva miliarde de ani.

Unul dintre oamenii de știință susține că aceste misiuni pot dezvălui dacă suntem sau nu singuri în Univers.

„Va fi ceva revoluționar. Complet revoluționar. Va porni o nouă linie de gândire. Am fost speriat de asta, pentru că mă gândeam că suntem atât de aproape de a afla ceva și de a face anunțuri. Unde este apă, este și viață”, a declarat un cercetător.

Luna trecută NASA a detectat un strat electric conductiv de aproape 3 kilometri grosime, la o adâncime mare de suprafața planetei, iar potrivit cercetătorilor, acesta poate fi un rezervor imens de apă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sunete ''ciudate'' de pe planeta Marte, înregistrate de NASA. AUDIO
Motivul pentru care oamenii de ştiinţă vor să contamineze Marte cu microbi
Noi detalii despre naveta spațială SpaceX, oferite de Elon Musk
FULLSCREEN
NASA susţine că în următorii ani va descoperi viaţă pe Marte. De ce se tem cercetătorii
  • /

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO