Modul în care telefoanele mobile modifică sistemul osos. Cum au ajuns tinerii să aibă ”coarne”
Tehnologia mobilă ne-a schimbat viața radical, de la modul în care citim, muncim sau comunicăm, până la modul în care facem cumpărăturile.
Toate aceste lucruri sunt deja cunoscute. Ceea ce nu știm încă este că micile mașinării ne remodelează scheletul, modificând astfel organismul, potrivit msn.com.
Cercetătorii specializați în biomecanică sugerează că tinerii dezvoltă spițe asemănătoare coarnelor, în partea din spate a craniului.
Acestea sunt cauzate de înclinarea în față a capului, care schimbă greutatea de la coloană la mușchii din spatele capului, tendoanele și ligamentele de legătură.
Cercetătorii de la Universitatea Sunshine Coast, din Australia au prelevat mai multe probe din oasele tinerilor și susțin că tendința de creștere a oaselor, în rândul tinerilor, arată o schimbare a poziției corpului cauzată de utilizarea tehnologiei moderne.
Astfel, telefoanele contorsionează forma corpului, cerând utilizatorilor să-și îndoaie capul în față pentru a înțelege ce se întâmplă pe ecranele în miniatură.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!