FOTO Noi specii de dinozauri au fost descoperite. Detaliile surprinzătoare oferite de cercetători

Ultima actualizare: 29-09-2021 17:14
dinozauri
Twitter

Descoperirea a două noi specii de dinozaur, care probabil au trăit în sudul Angliei acum 125 de milioane de ani, oferă noi date despre prădători.

Paleontologii au descris una dintre replilele carnivore drept „hell heron” (pasăre mare care cu picioare, gât şi cap lungi), comparând stilul ei de a vâna cu versiunea nemiloasă a păsărilor stârc.

Rămăşiţele dinozaurilor cu trei degete au fost descoperite pe o plajă din Insula Wight, potrivit BBC.

Ele aparţin unui grup de spinosauridae şi se crede că au avut o lungime de 9 metri şi craniu de un metru lungime.

Colecţia de 50 de oase a fost dezgropată după mai mulţi ani.

Primul specimen - numit Ceratosuchops inferodios - avea coarne deasupra sprâncenelor, numele referindu-se la stilul de vânătoare stârcului.

Al doilea a fost numit Riparovenator milnerae, „vânătorul de pe malurile râului lui Milner”, nume dat în onoarea paleontologului britanic Angela Milner, care a murit recent.

Colecţionarii de fosile au găsit iniţial părţi din două cranii înainte ca o echipă de la Muzeul Insulei Dinozaurilor să descopere o porţiune mare de coadă. Această descoperire vine după ce ultimul schelet de spinosauridae, care aparţinea Baryonyx, a fost găsit într-o carieră din Surrey în 1983. De atunci, au fost găsite doar oase simple şi dinţi izolaţi.

Colecţia de aproximativ 50 de oase va fi expusă la Muzeul Insulei Dinozaurilor din Sandown.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO