Fosilele unui pinguin gigant, de 1,77 metri, descoperite în Noua Zeelandă
Oasele unei specii dispărute de pinguini gigant au fost descoperite în Noua Zeelandă. Cercetătorii care au analizat scheltul estimează că aceștia erau cel puțin la fel de înalți ca oamenii, având în jur de 1,77 metri.
Se pare că specia dispărută se numește Kumimanu biceae și a trăit în urmă cu 60 de milioane de ani, devenind astfel una din cele mai vechi specii de pinguini cunoscute până acum.
Oamenii de știință spun că este o descoperire importantă deoarece rămășițele oferă noi perspective ale evoluției pinguinului. Tot ei susțin că nu este primul pinguin gigant care a fost descoperit, deoarece gigantismul este comun în arborele genealogic al pinguinului și este foarte posibil ca mai multe specii de aceste fel să fie descoperite în următorii ani. Până acum au mai fost găsite rămășițele unor pinguini de 2 metri în Antarctica, Australia și Noua Zeelandă, scrie The Independent.
Pinguinii giganți par să aparțină sfârșitului perioadei dinozaurilor, deoarece în acest timp și reptilele marine de pradă au dispărut. Decesul pinguinilor giganți, pe de altă parte, a coincis cu apariția balenelor și a focilor, care ar fi putut concura cu ei pentru resurse. Cu toate acestea, motivele pentru micșorarea treptată a acestor păsări sunt încă neclare.
Sursa: The Independent
Etichete: noua zeelanda, pinguini, fosile, gigant,
Dată publicare:
14-12-2017 12:30