Experimentul neaprobat al unui om de stiinta din Rusia. Ce s-a intamplat cu el dupa ce si-a injectat o bacterie nemuritoare

Ultima actualizare: 05-10-2015 07:04
experiment

Un om de stiinta rus a pus la cale un experiment nebunesc, intr-o incercare de a-si prelungi viata.
 

Anatoli Brouchkov, seful departamentului de Criogenie de la Universitatea de Stat din Moscova, si-a injectat in sange o bacterie veche de 3.5 milioane de ani, pentru a testa efectul acesteia asupra organismului, scrie The Independent.

Bacteria "Bacillus F" se gaseste doar in Siberia si oamenii de stiinta cred ca aceasta ar putea creste speranta de viata, avand in vedere ca a supravietuit milioane de ani pe Terra.

Pana in prezent, bacteria a fost folosita cu succes in reproducerea soarecilor de laborator si la cresterea mai rapida a culturilor agricole, precum si la marirea rezistentei acestora la frig.

Anatoli Brouchkov a declarat pentru Siberian Times ca, de cand si-a injectat bacteria, poate sa lucreze mai multe ore pe zi si ca nu s-a mai imbolnavit de gripa de doi ani.

"Nu a fost chiar un experiment stiintific, asa ca nu pot sa descriu efectele din punct de vedere profesional. Pentru mine este destul de clar, nu am mai facut gripa de doi ani. Poate a avut si efecte adverse, dar acestea nu pot fi depistate decat cu ajutorul echipamentelor medicale. Bineinteles, astfel de experimente trebuie facute in clinici, tinand cont de toti parametrii. Este foarte important sa ne dam seama cum poate ajuta aceasta bacterie la prevenirea imbatranirii", spune Brouchkov.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO