Cum reactioneaza cainii cand stapanii lor simuleaza un lesin pe strada. Experimentul care i-a dezamagit pe oameni

Ultima actualizare: 20-09-2015 07:02

Cel mai bun prieten al omului se dovedeste in unele cazuri mai degraba o cunostinta trecatoare.

Cel putin asa sugereaza un experiment, nestiintific, prin care stapanii de caini au vrut sa vada cum ar reactiona animalul de companie daca ei ar lesina pe strada.

Concluzia le-a frant inimile, pentru ca patrupedele lor au fost mai degraba indiferente. Stiau ca stapanii nu se simt rau cu adevarat, sar in apararea lor specialistii.

In filmuletele care documenteaza experimentul, stapanii simuleaza lesinul, in timp ce se afla la plimbare cu animalul. Deloc impresionat, un caine isi intoarce capul in timp ce un altul ii arunca o privire plictisita si merge mai departe.

Au existat , totusi, si cateva exceptii, dar si un caz extrem in care patrupedul a profitat de ocazie ca sa puna la cale o evadare in toata regula.

Niciunul nu s-a ridicat insa la asteptarile create, de exemplu, de o scena din filmul clasic "Lassie". Cand stapanul ei Timmy lesina, Lassie nu doar ca il trage din apa, ci fuge sa aduca ajutoare.

Cea mai apropiata de Lassie s-a dovedit, culmea o pasare, care s-a lipit de stapanul ei cazut pe podea.

In apararea celui mai bun prieten al omului vin expertii in comportament canin. Acestia spun ca animalele sunt atat de inteligente, incat stiu cand oamenii simuleaza anumite stari si cand au nevoie cu adevarat de ajutor.

Bash Dibra, expert in coportamentul canin: "S-a dovedit ca un caine poate simti si se poate conecta cu o persoana aflata in suferinta. Da daca te prefaci, isi dau seama si pleaca de langa tine."

Explicatia stiintifica a indulcit un pic dezamagirea unei stapane, care a privit neputincioasa cum cainele ei a luat-o la fuga prin parc, atunci cand a vazut-o la pamant.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO