Detalii incredibile despre Giulgiul din Torino. De unde provine una din cele mai pretioase relicve
Un savant italian, specializat in istoria crestinismului, are o teorie care aduce intr-o lumina noua Giulgiul din Torino, considerat de cei mai multi crestini ca fiind panza in care a fost ingropat Iisus.
Potrivit lui Antonio Lombatti, bucata de panza care se afla acum la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Torino este "un fals medieval" si nu este singurul.
In Evul Mediu au existat 40 de panze considerate a fi adevaratul Giulgiu in care a fost ingropat Iisus, scrie Daily Mail.
Lombatti sustine acestea au fost distruse in timpul Revolutiei Franceze, cel din Torino fiind probabil singurul care a supravietuit. El ar fi fost facut in Turcia, cu 1.300 de ani dupa crucificarea lui Iisus.
Afirmatia care rastoarna 2.000 de ani de crestinism. Noi dezvaluiri despre Giulgiul din Torino
Afirmatiile istoricului italian de la Universitatea din Parma se bazeaza pe un manuscris din secolul al XIX-lea, al unui istoric francez care a studiat multe documente medievale.
Multe din falsele "panze de ingropaciune" care au circulat in Evul Mediu aveau pete de sange sau imagini imprimate, precum cel de la Torino, insa existau unele care erau pur si simplu albe.
Lombatti va publica teoria lui in revista Studii Medievale. El crede ca Giulgiul din Torino i-a fost daruit cavalerului Geoffroy de Charny, in timpul participarii sale la cruciada de la Smirna, in Turcia, in 1346. Familia lui este prima detinatoare oficiala a pretioasei panze.
Biserica Catolica nu a prezentat niciodata o pozitie oficiala privind autenticitatea Giulgiului, insa a permis oamenilor de stiinta sa cerceteze cateva mostre de material.
Potrivit unei datari cu carbon, realizata in anul 1988, Giulgiul din Torino dateaza din perioada 1260-1390.