Descoperire surprinzatoare in Anglia. Ce au aflat cercetatorii despre viata intima a romanilor

Ultima actualizare: 06-11-2012 14:02
artefact 1

Mai multi arheologi amatori, echipati cu detectoare de metale au descoperit mai multe artefacte romane, printre care bustul unui imparat, sculptura unui cuplu in ipostaze intime si un os de animal in forma de penis.

Vestigiile au fost gasite in Marea Britanie si dateaza de aproximativ 1.600-2.000 de ani, cand romanii invadasera regiunea, noteaza site-ul de stiinta Live Science.

Obiectul cu cea mai explicita conotatie erotica este un cutit din aliaj de cupru, gasit in North Yorkshire, care infatiseaza un barbat si o femeie, intr-o scena de sex.

„Este neobisnuit sa gasim obiecte cu un continut sexual explicit in siturile romane. O teorie ar fi ca scenele respective binedispun si deci ar avea puterea sa protejeze de spiritele rele si deochi. Un cutit cu un astfel de maner functioneaza ca o polita de asigurare pentru purtator”, e de parere John Pearce, lector in arheologie la King’s College, in Londra.

PRO TV NEWS te tine la curent cu toate evenimentele interne si externe aflate in curs de desfasurare. Vezi ce poti urmari ACUM.

Un obiect ce reprezinta un penis sculptat in os de animal, cu doua aripi atasate, este, se pare, un motiv des intalnit in timpul romanilor.

O alta reprezentare falica, de data aceasta din aur, a fost descoperita in acelasi loc. „Astfel de obiecte arata, probabil, statutul si puterea persoanelor care le comanda”, spune Pearce.

Descoperirile numara aproximativ 25.000 de obiecte, cele mai multe dintre ele sub forma de monede.

In Anglia si Tara Galilor, oamenii obisnuiti pot folosi detectoarele de metale pentru a cauta artefacte si, in functie de natura lor, le pot chiar pastra.

Practica este una controversata, arheologii temandu-se ca informatii importante ar putea fi astfel pierdute.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO