Descoperire importantă pentru britanici. Studiul care dezminte tot ce s-a susținut până acum
Un studiu nou, bazat pe analiza unor rămășițe vechi de 10.000 de ani, arată că primii oameni care au populat Marea Britanie aveau tenul mai închis la culoare decât se credea anterior, ochi albaștri și părul creț.
Primul britanic modern a avut pielea închisă la culoare, dezvăluie o nouă analiză revoluționară a unor rămășițe vechi de 10.000 de ani.
Cel mai vechi schelet din Marea Britania, cunoscut sub numele de Cheddar Man, a fost descoperit în urmă cu mai bine de 100 de ani în peștera Gough din Somerset.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 40.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 3:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
O examinare fără precedent a ADN-ului său, alături de o reconstrucție facială, arată că tenul bărbatului a fost mai întunecat decât s-a crezut anterior, ochi albaștri și păr creț, închis la culoare.
Reconstrucțiile anterioare ale Cheddar Man, care nu s-au bazat pe datele ADN, l-au vizualizat cu un pigment mai deschis al pielii, scrie The Independent.
Cu toate acestea, cercetările efectuate de specialiștii în evoluție și ADN de la Museul de Istorie Naturală și Colegiul Universitar din Londra sugerează că pigmentarea asociată cu originea nordică este o evoluție mai recentă.
Procesul de cercetare și remodelare a fost documentat pentru programul de televiziune britanic Channel 4, numit Secretele omului de 10.000 de ani.
”Pentru mine nu doar culoarea pielii este interesantă, este acea combinație de trăsături care îl fac să nu pară ca oricine pe care îl vedeți astăzi pe stradă”, explică profesorul Ian Barnes, cercetător la Muzeul de Istorie Naturală.
Cercetătorii au extras date ADN din pulberea osoasă, după ce au făcut găuri de 2 mm prin osul intern al craniului. Ei au scanat craniul, iar reconstrucția facială a fost făcută de specialiști care fac același lucru pentru mamiferele dispărute.