Cum a reusit un antreprenor britanic sa-si transforme afacerea din garaj intr-o companie de peste 40 de milioane de euro


Ultimul update: Miercuri 28 Ianuarie 2015 06:57
Data publicarii: Duminica 25 Ianuarie 2015 15:06
Categorie: Stiri Stiinta
grafen

Un antreprenor britanic in varsta de 44 de ani a reusit sa-si transforme afacerea din garaj intr-o companie in valoare de peste 40 de milioane de euro, in doar trei ani.

Neill Ricketts si-a abandonat slujba bine platita in 2011 pentru a-si urma visul. Acesta a infiintat o firma impreuna cu partenerul sau Will Battrick, specializata intr-o tehnologie noua a utilizarii grafitiului, denumita grafen. In doar trei ani, compania Versarien a ajuns sa opereze milioane de euro si sa aiba 75 de angajati in patru sedii, relateaza The Mirror.

Grafenul este varianta bidimensionala a grafitului, este format dintr-un aranjament planar (bidimensional) de atomi de carbon dispusi intr-o retea hexagonala. Grafenul este de 200 de ori mai rezistent decat otelul si este cel mai bun conductor de electricitate si caldura cunoscut. A fost descoperit si izolat recent, in anul 2004, prin exfolierea grafitului de catre un grup de cercetători britanici de la universitatea din Manchester.

Neil a renuntat la scoala la varsta de 16 ani si a lucrat multi ani pentru companii specializate in componente de autoturisme. In 2010 a fondat Versarien cu economiile pe care le-a acumulat in 12 luni, avand sediul in proriul garaj.

„Lucram la utilizarile acestui nou material, care este una dintre cele mai mari descoperiri ale acestuia secol. Utilizarile lui sunt uimitoare: lentile de contact, monitoare de computer, ecrane flexibile, implanturi dentare, panouri solare, iar lista poate continua la nesfarsit. Vrem sa fim parte a revolutiei grafenului”, a afirmat Neil Ricketts, care marturiseste ca inca nu-i vine sa creada cat de mult a crescut compania sa.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO