FOTOGRAFII spectaculoase cu "Luna insangerata". Profetii din antichitate asociau acest fenomen cu Apocalipsa

Ultima actualizare: 06-05-2014 14:18

Lumea intreaga a fost cu ochii pe "Luna sangerie", adica eclipsa totala de Luna, care s-a produs marti dimineata.

Suprapunerea ei cu Pastele Evreilor, dar si cu Saptamana Patimilor le-a dat motive pesimistilor sa vorbeasca despre sfarsitul lumii. In realitate, este un fenomen astral, spun specialistii, care face ca in momentul eclipsei totale luna sa-si schimbe culoarea din portocaliu in rosu, din cauza difuziei luminii solare.

Spectacolul de pe cer, care a durat o ora si 17 minute, si in care Luna, Soarele si Pamantul s-au aliniat complet, a putut fi observat doar de pe continentele americane si Oceania.

Pe masura ce luna a intrat in umbra Pamantului, a capatat o nuanta rosiatica. Aceasta culoare, care pare sangerie, i-a facut pe profeti, inca din antichitate, sa vorbeasca despre Apocalipsa. De altfel si in Biblia Evreiasca apare sfarsitul omenirii, cand "Soarele se va cufunda in intuneric si Luna va deveni sangerie, inainte de marea si teribila zi a venirii Domnului."

Astfel de suprapuneri, intre sarbatorile pascale evreiesti si eclipsele totale de Luna, au mai avut loc in 1967, in 1948 si 1492. In Romania, putem spune ca o suprapunere similara intre acest fenomen si saptamana patimilor a mai avut loc acum 18 ani, in 1996.

Desi Sfanta Scriptura are un verset similar cu cel din Biblia evreiasca, preotii ortodocsi spun ca discutiile despre sfirsitul lumii sunt simple speculatii.

Eclipsa a inceput la 7.37, ora Romaniei. Astronomii sustin ca aceasta culoare rosiatica este data de fenomenul de difuzie a luminii solare prin atmosfera Pamantului.

Urmatoarea eclipsa totala de luna care se va vedea si in Romania va avea loc pe 28 septembrie.

CUM NE INFLUENTEAZA ECLIPSELE DE LUNA:

Neti Sandu si Elena Lascosi au vorbit, in urma cu doua saptamani, despre cum ne influenteaza eclipsele de luna.

Se pare ca acestea ne dau de furca in special in relatiile de cuplu. Trebuie sa fim atenti la intretinerea relatiei in curs sau chiar la resuscitarea ei.

Astrologii sustin ca aceasta eclipsa este cu totul speciala pentru ca este dublat de Marte retrograd in Balanta, aceeasi zodie cu Luna. Ceea ce inseamna ca nu e de glumit la capitolul relatii. Este ultima sansa de a salva o casnicie, o relatie sentimentala sau una de afaceri.

CUM E INFLUENTATA FIECARE ZODIE IN PARTE

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO