China caută viață pe Marte. Ce va aduce pe Pământ, pentru prima dată în istoria omenirii
China intenţionează să lanseze peste aproximativ patru ani o misiune spaţială care va avea drept scop aducerea pe Pământ a unor mostre de sol marţian, ceea ce ar constitui o premieră la nivel mondial, relatează vineri agenţia DPA.
Solul marţian a mai fost examinat anterior, în cadrul unor misiuni care au trimis pe Pământ date despre aceasta. Însă, până în prezent, nicio ţară sau companie nu a reuşit să aducă pe Pământ mostre de rocă de pe Marte.
Două rachete purtătoare Long March 5 vor decola separat pentru misiunea Tianwen-3.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Pentru că Marte se află mult mai departe decât Luna, actuala noastră capacitate limitată de transport a rachetelor face necesare două lansări pentru efectuarea misiunii de aducere a probei", a declarat pentru agenţia de presă de stat Xinhua unul dintre responsabilii din cadrul proiectului, Liu Jizhong, la o conferinţă organizată la Hefei, în estul Chinei.
China a trimis un prim rover pe Marte în 2020
China a trimis un rover pe Marte în 2020, misiune denumită Tianwen-1.
De data aceasta, oamenii de ştiinţă chinezi vor să caute viaţă pe Marte şi să preleveze probe de la suprafaţă, din aer şi prin forare la adâncime.
Potrivit Administraţiei Naţionale Spaţiale din China, Tianwen-3 este alcătuită dintr-o sondă de asolizare şi un modul de ascensiune, împreună cu o sondă orbitală şi un modul de întoarcere.