Cea mai mare teorie a conspiratiei din ultimul secol, spulberata.Dovada ca Armstrong a pasit pe Luna

15-03-2012 15:56


Pamant

O fotografie publicata recent da o lovitura de gratie celei mai raspandite teorii a conspiratiei. Dovezile pe care le furnizeaza sunt greu de contestat.

NASA are dovada ca misiunea Apollo 11 a aterizat intr-adevar pe Luna, pe data de 20 iulie 1969.

Agentia spatiala a publicat o fotografie realizata recent, in care urmele aselenizarii sunt inca foarte vizibile.

In acest cadru se pot observa resturile lasate in urma de echipajul misiunii selenare: modulul cu care astronautii se deplasau pe suprafata Lunii, camera de filmat si chiar urmele de pasi.

Toate acestea se vad in imagine sub forma unor pete mai intunecate. Obiectele lasate in urma de astronauti nu au fost afectate de trecerea timpului, pentru ca Luna nu are atmosfera.

Acestea sunt cele mai uimitoare imagini cu Terra! Cum arata planeta noastra vazuta din Statia Spatiala Internationala

Acesta este chiar locul aselenizarii si urmele sunt ale astronautilor Neil Armstrong si Buzz Aldrin, primii oameni care au pasit pe suprafata Lunii.

Desi misiunea lor pe satelitul natural al Terrei a durat numai doua ore si jumatate, a fost un punct de cotitura in programul spatial american. Apollo 11 a fost urmata de alte 6 misiuni spre Luna, intre anii 1969-1972.

Reusita echipajului lui Armstrong a fost insa contestata de la bun inceput. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca oamenii nu au ajuns niciodata pe Luna, iar imaginile difuzate de NASA au fost regizate intr-un studio de filmare.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO