Bebelusii nu rad intamplator. Specialistii au aflat ce lucruri le starnesc interesul si ce vor sa ne "spuna" cand zambesc
O privire, o melodie sau poate un animal de companie - sunt doar cateva dintre lucrurile care par sa smulga zambete si gangureli unui bebelus. Si totusi, v-ati intrebat vreodata de ce rad bebelusii?
O echipa de cercetatori din Anglia si-a propus sa afle raspunsul. Asa ca a intervievat peste o mie de parinti din intreaga lume. Si a descoperit ca, asemeni adultilor, micutii folosesc rasul pentru a transmite ca se simt bine alaturi de anumite persoane.
Potrivit specialistilor, rasul ar putea fi modalitatea copiilor de a semnala daca sunt fericiti sau nu si de a reactiona la ceea ce se intampla in jurul lor, cu mult inainte de a-si dezvolta abilitatea de a vorbi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: "Primele zambete apar chiar in prima luna de viata, iar rasul la doar cateva saptamani distanta."
Expertii au vrut sa afle si ce anume starneste rasul unui copil. Asa ca au rugat mai multi parinti sa ii studieze cu atentie pe cei mici.
Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: "Ce am descoperit este ca cel mai tare ii fac sa rada oamenii. Pentru copii, ca si pentru adulti, e ceva ce tine de socializare."
Mai mult, unul dintre cercetatori sustine ca rezultatul demonstreaza ca bebelusii nu rad intamplator, asa cum se credea pana acum. Lucrurile surprinzatoare le starnesc emotii concretizate cel mai adesea in zambete si gangureli.
Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: "Este o experienta complet noua pentru ei, iar rasul este o reactie directa la faptul ca invata mereu lucruri noi despre lumea inconjuratoare."
Pentru specialistii de la Universitatea din Londra, acesta este doar inceputul. Ei vor sa vada si cum influenteaza rasul capacitatea de concentrare a bebelusilor.
Dr. Caspar Addyman, Universitatea din Londra: "Urmatorul pas este sa aducem bebelusii in laborator si sa vedem daca pot fi atenti atunci cand rad. Daca asta ii ajuta sa afle mai multe despre lumea care ii inconjoara, si eu cred ca da, sau dimpotriva, se distreaza prea tare si nu mai sunt atenti la ce se intampla langa ei."
Sursa: Pro TV
Etichete: studiu, bebelus, cercetatori, ras, comportament,
Dată publicare:
22-07-2014 12:51