Testul care ii ajuta pe parinti sa afle la ce boli sunt predispusi bebelusii, chiar din primul an de viata
Problemele de sanatate vor putea fi depistate din fasa. Un test realizat in primul an de viata al bebelusilor i-ar putea ajuta pe medici sa stabileasca daca exista riscul ca acestia sa dezvolte boli precum autismul.
Problemele de sanatate vor putea fi depistate din fasa. Un test realizat in primul an de viata al bebelusilor i-ar putea ajuta pe medici sa stabileasca daca exista riscul ca acestia sa dezvolte boli precum autismul.
Cercetatorii de la Universitatea din Londra au descoprit ca pot identifica anumite tipare daca analizeaza mai degraba activitatea creierului, si nu comportamentul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Leif are 7 luni si este un bebelus fericit, care adora sa se joace cat e ziua de lunga, cu sora lui mai mare. Pana acum, mama nu are niciun motiv de ingrijorare in ceea ce priveste sanatatea celui mic. Totusi, mai are de asteptat pana va afla daca baietelul e predispus la boli precum autismul sau ADHD. Temerile se vor risipi in urma unui test.
Theodora Gliga, director de proiect: "Am ales unele dintre cele mai importante elemente din mediul de viata al unui bebelus si acelea sunt fetele. Bebelusii se obisnuiesc foarte repede cu fata mamelor, dar si cu privitul, directia in care cineva se uita e foarte importanta."
De exemplu, atunci cand cineva il priveste, bebelusul stie ca doreste sa interactioneze cu el. Iar cand persoana respectiva isi muta privirea catre un alt element din jur, copilul percepe asta ca pe un mesaj de directionare catre obiectul respectiv.
Theodora Gliga, director de proiect: "Ce am observat la copiii care vor dezvolta mai tarziu autism este ca ei nu fac aceasta diferenta."
Testele specialistilor pornesc de la o electro-encefalografie. In timp ce bebelusul este conectat la aparat, i se arata o serie de imagini. Cei 128 de senzori analizeaza activitatea creierului care le va arata apoi cercetatorilor viteza cu care sunt procesate informatiile. Potrivit studiilor, copiii predispusi la autism au o activitate a creierului fie mai rapida, fie mai lenta decat a celorlalti. Deocamdata, testele sunt inca intr-o faza incipienta.