Asteroidul urias care pune pe ganduri savantii NASA. "Seamana mult cu planeta noastra". VIDEO

Ultima actualizare: 28-08-2012 11:55
asteroidul Vesta

Sonda spatiala Dawn, care cerceteaza de peste un an de zile uriasul asteroid Vesta, a oferit informatii neasteptate specialistilor de la NASA. Este foarte diferit fata de ce credeau.

Filmuletul de mai jos este realizat prin montarea unor fotografii realizate de sonda Dawn, care se afla pe orbita asteroidului Vesta, unde a ajuns in iulie 2011.

Pe langa aceste imagini desoebite, sonda spatiala a furnizat si informatii foarte importante. Vesta seamana foarte mult cu Terra, avand un nucleu de fier, la fel ca planeta noastra.

Asta inseamna ca este de fapt o protoplaneta, o roca uriasa care ar putea forma o alt corp ceresc, pentru ca luat nastere in mod similar Terrei. Candva, sub suprafata ei exista si un ocean de magma, spun savantii NASA.

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

Vesta are o “varsta” venerabila: 4,56 miliarde de ani. Diametrul ei este de 110 km, iar relieful este foarte variat: are munti inalti si cratere, multe dintre ele foarte adanci, cu margini aproape verticale.

Vesta este si sursa multor meteoriti care au lovit Pamantul in decursul timpului, aproximativ 6% dintre acestia avandu-si originea aici.

La randul sau, asteroidul a fost supus unor coliziuni majore cu alte corpuri ceresti. 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO