"Aproape 100% sigur exista viata pe alte planete". Mesajul despre extraterestri spus in fata Congresului din Statele Unite

Ultima actualizare: 26-05-2014 07:10
Congresul american

"Dati-ne bani in continuare pentru ca sigur exista extraterestri". Acesta este mesajul cu care doi oameni de stiinta s-au prezentat in fata Congresului American, scrie Huffington Post.

SETI: Search for Extraterrestrial Intelligence este de ani buni denumirea sub care s-au adunat toate ambitiile americane de a demonstra ca exista viata dincolo de Pamant.

Nu mai departe de luna aprilie a acestui an, NASA anunta cu mare entuziasm descoperirea unei planete extrem de asemanatoare cu Terra ce se afla intr-o zona locuibila.

Acum, doi astronomi cunoscuti s-au dus in fata Congresului American pentru a cere ca finantarea lor sa fie aprobata in continuare pentru a-si putea duce mai departe cercetarile.

In ultimii 50 de ani, s-au adunat tot mai multe dovezi ce arata ca anumite conditii si componente, pe care le consideram necesare pentru viata, exista in galaxia noastra", a spus unul dintre cercetatori. "Posibilitatea ca viata sa fi aparut si in alta parte si sa evolueze in mod inteligenta este plauzibila si merita o investigatie stiintifica", a mai adaugat el, fiind convins ca viata extraterestra este "aproape 100% sigura".

Astronomii i-au mai anuntat pe membrii Congresului ca sunt sanse mari ca acesti extraterestri sa fie descoperiti in urmatorii 20 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO