Americanii sunt gata sa testeze primul contraceptiv cu telecomanda. Femeile se tem insa ca dispozitivul poate fi .. piratat!

Ultima actualizare: 27-07-2014 07:54

Contraceptivul cu telecomanda e pregatit sa fie supus primelor teste. Dispozitivul e dezvoltat de o companie privata americana, in colaborare cu un prestigios Institut de tehnologie din Statele Unite si are girul lui Bill Gates.

Nu va mai trece mult, probabil, pana cand femeile vor putea alege, in locul pilulelor anticonceptionale, un microcip implantat sub piele, controlat cu o telecomanda. Acest microcip, un pic mai mare ca unghia, ar putea reprezenta viitorul in materie de contraceptie. Implantat sub piele, elibereaza mici cantitati dintr-un hormon care impiedica aparitia sarcinii, la fel ca pilulele anticonceptionale clasice.

Bob Langer, Institutul de Tehnologie, Massachusetts: "Cred ca acest gen de tehnologie poate avea un efect major si poate revolutiona diverse domenii ale medicinei, inclusiv contraceptia."

Microcipul implantat sub piele, ce poate elibera lent anumite substante active, a fost testat inca din 2012, in cazul unor pacienti care sufereau de osteoporoza. A fost un succes, Bill Gates s-a intrebat daca n-ar putea reprezenta o solutie moderna si pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Asa ca fundatia Bill si Melinda Gates sustine acest proiect, dezvoltat de o companie privata in colaborare cu prestigiosul Institut de tehnologie din Massachusetts.

Jericka Duncan, corespondent CBS: "Cipul poate inmagazina suficient hormon contraceptiv pentru o perioada de 16 ani. Cand o femeie isi doreste copii, ea sau medicul ei pot opri dispozitivul cu ajutorul unei telecomenzi."

Cercetatorii lucreaza acum la perfectionarea acestei telecomenzi. Pentru ca nimeni sa n-o poata ... pirata, semnalul e criptat, iar cea care are implantat cipul sa nu aiba parte de surprize nedorite.

Bob Farra, presedinte compania MicroCHIPS: "Telecomanda trebuie apropiata de piele pentru ca sa porneasca sau sa opreasca cipul. Nu vrem ca un strain sa intercepteze semnalul criptat."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO