Un fost campion american la patinaj artistic s-a sinucis. Faptele de care era suspectat

Ultima actualizare: 20-01-2019 15:32
John Coughlin
Getty

Un fost campion al Statelor Unite la patinaj artistic, John Coughlin, s-a sinucis la o zi după suspendarea de către entitatea de protecţie contra abuzului în sport, a anunţat familia sportivului, citată de AFP.

"Minunatul şi incredibilul meu frate John Coughlin şi-a dat sfârşitul în această dimineaţă. Nu am cuvinte pentru a descrie ce simt, te iubesc John", a scris sora sa vineri, pe pagina de Facebook.

Federaţia americană de patinaj artistic a confirmat informaţia într-un comunicat.

"Noi suntem în stare de şoc după vestea morţii dublului campion al Statelor Unite John Coughlin", a scris Federaţia.

"Condoleanţele noastre tatălui lui Mike, sorei sale Angela şi întregii familii. Din respect pentru familia sa, noi nu vom face niciun comentariu deocamdată", a adăugat Federaţia americană.

Poliţia din Kansas City (Missouri) a indicat că a intervenit la o adresă din oraş pentru un suicid.

Coughlin, în vârstă de 33 ani, fusese campion al SUA la perechi în 2011 cu Caitlin Yankowskas, precum şi în 2012 alături de Caydee Denney.

Devenit antrenor şi consultant TV după încheierea carierei competiţionale, el a fost suspendat cu titlu provizoriu în decembrie 2018 de către Federaţie şi centrul american pentru un sport sigur (Safesport) pentru anumite fapte, a căror natură nu a fost precizată.

Această suspendare fusese prelungită până la noi ordine, cu două zile înaintea morţii sale şi cu o săptămână înaintea Campionatelor SUA de la Detroit.

Safesport este entitatea responsabilă în Statele Unite cu anchetarea acuzaţiilor de abuz, hărţuire şi alte violenţe sexuale în sport.

Coughlin era, totodată, preşedintele comisiei sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Patinaj (ISU) şi membru al comisiei tehnice pentru probele de perechi.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO