Simona Halep vorbește în premieră despre suspendarea sa provizorie. ”A fost vorba despre contaminarea accidentală”

×
Codul embed a fost copiat

La mai bine de șase luni de la suspendarea sa provizorie, Simona Halep vorbește în premieră despre lupta pe care o duce pentru a-și dovedi nevinovăția.

Într-un interviu pentru publicația internațională online „Tennis Majors”, sportiva acuzată de dopaj susține că agenția care gestionează dosarul său i-a refuzat probele și îi amână nejustificat audierea.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția pentru integritate în Tenis în octombrie anul trecut, după ce probele sale biologice au ieșit pozitive la roxadustat - o substanță care ar îmbunătăți condiția fizică.

Simona Halep: ”Am vrut să nu vorbesc până la soluționarea cazului. Nu voiam să ies public, pentru că era foarte emoțional totul. Și nu prea gestionam bine situația. Dar acum simt nevoia să vorbesc pentru suporterii și admiratorii mei, pentru public, pentru că sunt sigură că vor să afle de ce durează atât, așa că simt nevoia să fac asta”.

Așa și-a început Simona Halep mărturisirea în primul interviu pe care l-a acordat după mai bine de șase luni de absență din circuitul feminin de tenis. A negat din nou cu vehemență că ar fi luat intenționat susbstanțe interzise în sport, cu atât mai puțin roxadustat, despre care nici nu știa că există.

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Simona Halep: ”Nu auzisem niciodată despre această substanță, așa că nu aveam habar cum ajunsese să fie depistată în urina mea. Experții au muncit mult pentru a afla motivul acestei contaminări și au descoperit astfel că a fost vorba despre contaminarea accidentală a suplimentelor și de aceea a fost găsită o cantitate atât de mică”.

În condițiile în care, din punctul ei de vedere, lucrurile sunt clare și le poate dovedi, Halep se întreabă de ce se tergiversează luarea unei decizii în cazul său.

Simona Halep: ”Audierea de pe 28 februarie nu s-a mai întâmplat pentru că ITF (n.r. Federația Internațională de Tenis) a cerut mai mult timp pentru testări suplimentare. Deși de-abia așteptam această audiere, am fost totuși de acord așa că audierea a fost amânată pentru 24 martie. Apoi, ITF a solicitat că audierea de pe 24 martie să fie anulată. Cu asta nu am mai fost de acord, pentru că, potrivit regulilor, un jucător suspendat provizoriu are dreptul la o audiere în regim de urgență. Și, pentru că totul dura atât de mult deja, am solicitat ITF să îmi ridice suspendarea ca să pot juca din nou, dar au refuzat”.

Ce spun reprezentanții Federației Internaționale de Tenis

Într-un răspuns pentru Știrile PRO TV, reprezentanții Federației Internaționale de Tenis spun că nu au nicio implicare în gestionarea acestui caz, procedurile fiind îndeplinite de Agenția pentru Integritate în Tenis. La rândul lor, reprezentanții acestui organism au transmis că dosarul Halep urmează procedurile prevăzute în codul mondial anti-doping, iar deciziile privind audierile sau ridicarea suspendării aparțin unor experți independenţi și nu Agenției de Integritate.

Simona Halep: ”Sunt șapte luni de când am fost suspendată provizoriu, deși eu am trimis toate dovezile nevinovăției mele încă din decembrie. Nu cer tratament special, ci vreau doar să fiu audiată. Nici nu vreau să mă gândesc cât ar mai putea dura!?”

Cristian Tudor Popescu: "E revoltător”

Cristian Tudor Popescu, gazetar: "E revoltător să vezi cum e ţinuta pur şi simplu împiedicată să joace fără să i se dea nicio sentinţă. Asta seamănă a justiţia din România, domnule, situaţia asta pe care o creează organismul respectiv prin amânări, asta am văzut în România. Nu se justifică aşa ceva. Oare e coadă acolo? Sunt zeci de jucători şi jucătoare de tenis care au probleme de doping în clipa asta şi trebuie analizate? Eu nu ştiu aşa ceva, nici vorbă".

Și nu doar Simona se întreabă asta. Postarea ei de pe Instagram a strâns zeci de mii de aprecieri, iar fanii au sărit în apărarea Simonei. ”Mi se pare că nu prea au dovezi împotriva ei, altfel de ce ar amâna atât?”, se întreabă un admirator.

”Este atât de nedrept!”, adaugă altul. ”Faptul că întârzie atât de mult și nu îi oferă șansa unei audieri rapide miroase a corupție la cel mai înalt nivel. Este o rușine!”, plusează un alt fan printre mii de comentarii care spun că o vor înapoi pe teren. Potrivit Simonei, o audiere ar putea avea loc la finalul lunii mai, dacă Agenţia de Integritate în Tenis nu va cere iar amânarea.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Federaţia din Kosovo face apel la TAS după decizia UEFA privind meciul cu România: „Nu ne vom opri aici”
Federaţia din Kosovo face apel la TAS după decizia UEFA privind meciul cu România: „Nu ne vom opri aici”

Avocatul federaţiei de fotbal din Kosovo (FFK), Taulant Hodaj, a anunţat, miercuri, după ce UEFA a decis că România a câştigat la masa verde meciul cu naţionala kosovară, că forul pe care îl reprezintă va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Mircea Lucescu după decizia UEFA: „Era normal, nu putea să se dea o altă decizie”
Mircea Lucescu după decizia UEFA: „Era normal, nu putea să se dea o altă decizie”

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, miercuri, după ce UEFA a anunţat că România a câştigat la masa verde meciul cu Kosovo, că decizia este una normală. El a vorbit şi despre sancţiunile primite de FRF.

România-Kosovo 3-0 la masa verde. Ce înseamnă decizia UEFA: Suntem aproape siguri de barajul pentru CM 2026
România-Kosovo 3-0 la masa verde. Ce înseamnă decizia UEFA: Suntem aproape siguri de barajul pentru CM 2026

Victoria cu 3-0 pentru România dictată la masa verde de UEFA în meciul abandonat de Kosovo înseamnă pentru ”tricolori” punctaj maxim în Liga Națiunilor, ceea ce ne face aproape siguri de prezența la baraj pentru CM 2026.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.