Simona Halep, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august. Cum poate fi votată

03-09-2020 11:11


Victorie pentru Simona Halep în turul doi al turneului de la Praga

Românca Simona Halep a fost nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis, potrivit site-ului WTA.

Halep, numărul doi mondial, a câştigat luna trecută turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de şase luni între ele din cauza pandemiei de coronavirus. Halep a ajuns astfel la 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Şlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Halep a fost nominalizată alături de franţuzoaica Fiona Ferro, care a obținut al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo, și jucătoarea din Belarus, Victoria Azarenka.

Victoria Azarenka a ajuns la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016, scrie Agerpres.

În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obţinut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, graţie titlului cucerit la Dubai.

Halep, Ferro şi Azarenka pot fi votate până vineri pe site-ul WTA.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO