Nadia Comăneci, mesaj pentru Simona Halep în New York Post: ”Va fi numărul 1 mondial”

Nadia Comaneci

Fosta gimnastă Nadia Comăneci va sosi, sâmbătă, la New York pentru promovarea documentarului "Winning" şi pentru a o susţine pe jucătoarea de tenis Simona Halep la US Open, informează New York Post.

Nadia Comăneci spune că nu se implică să-i ofere sfaturi tehnice Simonei Halep, dar vor ieşi la cină pe parcursul turneului.

"Să socializăm şi să fim împreună înseamnă mult pentru amândouă. Nu mă pot băga în pregătirea ei tehnică, dar cred că, ţinând cont de experienţa mea în gimnastică, ai nevoie de multă încredere în tine însăţi tot timpul şi de tone de repetiţii ca să fii la cel mai înalt nivel. Ca în tenis, capeţi încredere dacă repeţi mult în gimnastică. Încrederea îţi oferă consistenţă, iar consistenţa îţi dă credinţa că poi face asta în fiecare zi", a declarat Nadia Comăneci, care nu a dorit să comenteze tragerea la sorţi de la turneul american, în urma căreia Halep va da piept cu Maria Şarapova, în primul tur.

Fosta gimnastă crede că Simona Halep va ajunge în curând pe locul 1 WTA: "În unele zile nu-mi puteam controla corpul, nu puteam sări, picioarele mele nu răspundeau. Simona va învăţa din experienţa de la French Open. Doar ea ştie ce s-a întâmplat şi nu va mai repeta data viitoare, Va câştiga un Grand Slam şi va fi numărul 1, apoi se va pune întrebarea dacă va putea din nou să facă asta. Datorită succesului ei, mulţi copii vor să joace tenis în România. Este extraordinar pentru România şi sunt convinsă că va fi în curând numărul 1."

"Winning", film care prezintă calea spre succes a Nadiei Comăneci, jucătoarei de tenis Martina Navratilova, jucătorului de golf Jack Nicklaus, atletului Edwin Moses şi a sportivei paralimpice Esther Vergeer, va avea premiera la 8 septembrie, la New York.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni pe rusoaica Maria Şarapova, locul 147 WTA, fostă numărul 1 modial, beneficiară a unui wild card, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Jucătoarea rusă a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendare pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium.

Halep nu a învins-o niciodată pe Şarapova, în şase partide jucat până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la Turneul Campioanelor din 2015, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut şi două finale în faţa Mariei Şarapova, la Roland Garros şi la Madrid, ambele în 2014.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Simona Halep, pe locul 1 WTA în clasamentul
Simona Halep, pe locul 1 WTA în clasamentul "live". Ea este în continuare pe poziţia secundă în ierarhia oficială

Simona Halep va începe US Open, ultimul Grand Slam al anului, în calitate de numărul 1 mondial, în clasamentul WTA "live".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.