PORTUGALIA - FRANTA 1-0. Eder a inscris unicul gol al meciului. Ronaldo s-a accidentat in minutul 8. VIDEO

Cristiano Ronaldo

LIVE BLOG FINALA UEFA EURO 2016. Portugalia a invins Franta cu 1-0 si a castigat finala UEFA EURO 2016.

VEZI AICI DESFASURAREA MECIULUI SI GOLURILE, VIDEO, DIN MECIUL PORTUGALIA - FRANTA 1-0.

UPDATE Echipele de start:

UPDATE Mobilizare impresionanta a fortelor de ordine

Un numar de 3.400 de politisti si jandarmi vor fi mobilizati la Paris pentru finala UEFA Euro-2016, anunta Le Parisien, citat de News.ro.

Citește și
PORTUGALIA - TARA GALILOR - AGERPRES
PORTUGALIA - TARA GALILOR 2-0. Ronaldo si Nani, calificati in FINALA EURO 2016 cu 2 goluri in 3 minute. REZUMAT VIDEO
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Conform Le Parisien, masinile nu vor putea circula sau stationa intre piata Concorde si strada Grande-Armee, precum si strazile adiacente, pana luni dimineata la ora 7.00.

"Masinile care vor veni cu drapele nu vor putea intra pe strada", a declarat Michel Cadot, seful politiei.

Nu vor fi deschise magazine si terase, iar statiile de metroul Champs-Elysees Clemenceau si George-V vor fi inchise.

1.400 de politisti vor fi desfasurati in zonele din Champs de Mars, urmand ca sapte linii de metrou sa circule pe parcursul noptii.

UPDATE Cristiano Ronaldo - Franta este favorita, dar Portugalia va castiga

Cristiano Ronaldo, starul si capitanul selectionatei Portugaliei, considera ca reprezentativa Frantei este favorita finalei EURO 2016, programata duminica seara pe Stade de France, insa crede ca nationala lusitana este capabila sa cucereasca trofeul. "Franta are o echipa fantastica, joaca bine. Din punctul meu de vedere, Franta ese favorita deoarece joaca acasa, ceea ce constituie un mare avantaj. Insa nimeni nu ne-a invins inca la acest turneu si va fi un meci complicat pentru ambele echipe", a declarat Cristiano Ronaldo pentru site-ul UEFA.

Atacantul Portugaliei si al echipei spaniole Real Madrid a recunoscut ca ar fi o performanta extraordinara sa castige un titlu cu nationala tarii sale. "Am fi extraordinar sa castig un titlu cu echipa nationala. Cred ca este posibil, la fel si coechipierii mei, ca si intreaga tara si toti portughezii de aici, din Franta. Trebuie sa fim pozitivi deoarece eu cred ca duminica va fi prima oara cand Portugalia va castiga un trofeu important", a adaugat capitanul lusitan.

Cristiano Ronaldo a invitat-o la finala din Franta pe vaduva lui Stefano Borgonovo, fost fotbalist care a decedat in 2013 dupa ce a suferit cinci ani de scleroza laterala amiotrofica, informeaza Le Parisien. Ronaldo si agentul sau Jorge Mendes sunt foarte activi in lupta impotriva slerozei laterale amiotrofice. "Cristiano si Jorge au fost mereu foarte apropiati de familia mea si le sunt recunoscatoare ca isi amintesc in continuare de sotul meu si ne sustin in lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice", a declarat Chantal Morgonovo intr-un comunicat dat publicitatii de fundatia Borgonovo.

UPDATE Declaratiile celor doi antrenori

Selectionerul Portugaliei, Fernando Santos, si antrenorul echipei Frantei, Didier Deschamps, s-au declarat increzatori inaintea finalei Euro-2016.

Fernando Santos: "Am spus dinainte ca obiectivul nostru este sa jucam finala si sa o castigam. Suntem increzatori, pentru ca vrem sa ii facem fericiti pe portughezi. Vrem sa le dam un motiv de bucurie. Nu cred ca are sens sa vorbim despre echipa Frantei. Toata lumea o cunoaste foarte bine. Am spus inca de la inceput ca exista trei favorite la aceasta competitie: Franta, Spania si Germania. Si mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar sa castige trofeul. Daca ar trebui sa fim atenti la individualitati, ne-am face griji in legatura cu toti jucatorii. Ar trebui sa spun numele fiecarui jucator din echipa Frantei. Franta are jucatori celebri, de calitate, care evolueaza la echipe mari din intreaga lume. Fiecare poate face diferenta, dar si Portugalia are o echipa puternica, cu jucatori care pot face diferenta".

Didier Deschamps: "Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucatorii stiu ca este un privilegiu faptul ca joaca finala Euro-2016 acasa, la Paris. Nu am avut sansa sa lucram la tactica de la semifinala, dar sunt increzator ca jucatorii mei vor fi pregatiti pentru acest meci urias. Titlul obtinut de mine in 2000 apartine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucatorilor). Eu fac parte din poveste, bineinteles, pentru ca sunt antrenorul. Faptul ca am castigat trofee majore ca jucator ma ajuta, dar eu nu vorbesc niciodata despre trecut. Echipa Portugaliei are multa calitate si nu a ajuns intamplator in finala. La fel ca noi, portughezii au fost criticati la inceputul turneului. La fel ca noi, au ajuns in finala. Sunt o echipa experimentata, care isi poate modifica sistemul in functie de adversari".

Echipe probabile

Portugalia, 4-1-3-2: Rui Patricio - Cedric Soares, Jose Fonte, Pepe, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Joao Mario, Renato Sanches, Adrien Silva - Nani, Cristiano Ronaldo; antrenor: Fernando Santos

Franta, 4-2-3-1: Hugo Lloris - Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Samuel Umtiti, Patrice Evra - Blaise Matuidi, Paul Pogba - Antoine Griezmann, Moussa Sissoko, Dimitri Payet - Olivier Giroud; antrenor: Didier Deschamps

Prezentarea meciului:

Franta a reusit sa ajunga in finala dupa ce a castigat grupa A, in care s-a aflat si codasa Romania, cu sapte puncte. In optimi, a intors dupa pauza scorul cu Irlanda si a invins cu 2-1. In fazele urmatoare a avut, paradoxal, cele mai usoare jocuri: victorie cu 5-2 in sferturi, cu Islanda, si succes cu 2-0 in fata Germaniei, dupa dubla lui Griezmann.

De cealalta parte, pentru portughezi fiecare meci a fost un chin. Dupa trei egaluri in grupe si un modest loc 3, in optimi au invins Croatia gratie unui gol marcat de Quaresma in minutul 118. In faza urmatoare, nationala lui Ronaldo a trecut de Polonia la penaltyuri, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost de 1-1. Pentru ei, cel mai usor meci a fost semifinala cu Tara Galilor, incheiata cu 2-0, dupa golurile lui Ronaldo si Nani.

Franta tinteste o tripleta ca tara gazda, dupa ce a castigat titlul european in 1984 si cel mondial in 1998. ''Les Bleus'' ai mai castigat o data EURO in 2000, cand competitia a fost organizata de Belgia si Olanda, si mai au o finala pierduta la Cupa Mondiala din 2006.

De partea cealalta, Portugalia vrea laurii europeni, dupa ce a mai jucat o finala in 2004, pe teren propriu, pierzand surprinzator in fata Greciei.

Francezii au ascendentul confruntarilor anterioare cu Portugalia, pe care au invins-o la turnee finale de trei ori: in semifinalele EURO 1984, la Marsilia, cu 3-2 dupa prelungiri, in semifinalele EURO 2000, la Bruxelles, cu 2-1 dupa prelungiri, si in semifinalele Cupei Mondiale din 2006, la Munchen, cu 1-0.

''Les Bleus'' conduc la bilantul direct, cu 18 victorii, un egal si 5 esecuri, golaverajul fiind de 49-28.

Franta a castigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical sustinut in 2015 la Lisabona, cand unicul gol a fost marcat de Mathieu Valbuena. Ultima victorie lusitana dateaza din aprilie 1975, cand Portugalia se impunea cu 2-0 pe Parc des Princes, prin golurile reusite de Nené si Marinho.

''Les Bleus'' sunt neinvinsi de zece meciuri (noua victorii, un egal)

Meciul de pe Stade de France se anunta a fi si un duel intre vedetele Cristiano Ronaldo si Antoine Griezmann. Ronaldo, invingator in fata francezului in finala Ligii Campionilor (Real Madrid - Atletico, finala decisa la loviturile de departajare), a reusit la EURO 2016 sa devina primul jucator care marcheaza la patru editii ale EURO si sa egaleze recordul detinut de francezul Michel Platini de 9 goluri marcate la turneele finale ale competitiei europene. Griezmann, dupa un debut modest in fata Romaniei, a avut evolutii excelente si a marcat nu mai putin de sase goluri (medie de un gol pe meci), fiind ca si castigator al titlului de golgheter la EURO 2016.

Un amanunt interesant este faptul ca nu mai putin de trei jucatori din lotul Portugaliei s-au nascut in Franta: portarul Anthony Lopes (Givors), mijlocasul Adrien Silva (Angouleme) si fundasul Raphael Guerreiro (Le Blanc-Mesnil).

Finala EURO 2016 va fi arbitrata de englezul Mark Clattenburg. Considerat cel mai bun "cavaler al fluierului" european in acest sezon, Mark Clattenburg (41 ani) a condus finala Ligii Campionilor, castigata de Real Madrid in fata rivalilor de la Atletico Madrid, in luna mai.

Mark Clattenburg devine, astfel, al doilea arbitru care conduce in acelasi an finala Ligii Campionilor si pe cea a Campionatului European, dupa portughezul Pedro Proenca, in 2012.

Fost electrician, Mark Clattenburg, arbitru international din 2007, a condus deja trei meciuri la debutul EURO 2016: Belgia - Italia (0-2) si Cehia - Croatia (2-2), din primul tur, precum si Elvetia - Polonia (4-5 la loviturile de departajare), din optimile de finala.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
FRANTA - GERMANIA 2-0. Griezmann a marcat ambele goluri ale semifinalei. VEZI VIDEO cu toate fazele importante ale meciului
FRANTA - GERMANIA 2-0. Griezmann a marcat ambele goluri ale semifinalei. VEZI VIDEO cu toate fazele importante ale meciului

Echipa de fotbal a Frantei va intalni Portugalia in finala EURO 2016, dupa ce a invins formatia Germaniei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, in a doua semifinala a competitiei.

PORTUGALIA - TARA GALILOR 2-0. Ronaldo si Nani, calificati in FINALA EURO 2016 cu 2 goluri in 3 minute. REZUMAT VIDEO
PORTUGALIA - TARA GALILOR 2-0. Ronaldo si Nani, calificati in FINALA EURO 2016 cu 2 goluri in 3 minute. REZUMAT VIDEO

Portugalia ajunge pentru a doua oara in istoria sa in finala unui campionat european. A invins cu 2-0 la Lyon pe Tara Galilor prin golurile lui Cristiano Ronaldo '50 si Nani '53.

Franta-Islanda 5-2. Francezii au stabilit un record la UEFA EURO in prima repriza. Programul meciurilor din semifinale. VIDEO
Franta-Islanda 5-2. Francezii au stabilit un record la UEFA EURO in prima repriza. Programul meciurilor din semifinale. VIDEO

Franta a eliminat Islanda in sferturile de finala UEFA EURO 2016, dupa un categoric 5-2, si a devenit cea de-a patra echipa calificata in semifinale. In prima repriza, au marcat 4 goluri, fiind prima echipa care reuseste acest lucru in istoria UEFA EURO.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.