Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei. Cele trei lucruri pe care le vrea de la jucatorii nationalei


Ultimul update: Duminica 10 Iulie 2016 07:32
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2016 19:37
Categorie: Stiri Sport
Christoph Daum

Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor principal al nationalei Romaniei, propunerea administratiei FRF pentru postul de selectioner fiind aprobata, joi, de Comitetul Executiv.

"Propunerea Administratiei FRF pentru postul de selectioner al Romaniei a fost aprobata de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei nationale!", se arata pe site-ul FRF.

Daum nu a participat la sedinta Comitetului Executiv al FRF, care a fost una cu probleme. Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, reprezentantii cluburilor din Liga I, Valeriu Argaseala si Florin Prunea, presedintele AFAN, Emilian Hulubei, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a Stefan Stana si presedintele CCA, Kyros Vassaras, au lipsit de la sedinta Comitetului Executiv al FRF.

Un al saptelea membru, Auras Brasoveanu, de asemenea reprezentant al cluburilor din Liga a II-a, nu ar avea drept de participare, din cauza unei condamnari definitive, care are ca masuri complementare interzicerea unor activitati, a declarat Florin Prunea la Digi Sport. Stana are probleme medicale, in timp ce Vassaras este la Campionatul European din Franta.

Hulubei a precizat ca a fost nevoit sa fie prezent la o actiune a AFAN. Ceilalti trei membri, Iorgulescu, Prunea si Argaseala, au lipsit ca urmare a unei decizii a Comitetului de Urgenta al LPF. Prunea a spus ca LPF protesteaza astfel fata de unele decizii anterioare ale FRF.

"Sedinta este nestatutara si orice decizie se va lua o vom ataca in instanta", a spus Prunea.

Pentru a fi statutara, sedinta trebuia sa intruneasca jumatate plus unu membri. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, are programata joi, la ora 20.00, la care ar trebui sa participe si Daum, aflat la Bucuresti.

Cristoph Daum a antrenat ultima data pana in martie 2014, pe Bursaspor. Anterior, el a mai condus echipele FC Koln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Austria Viena, Eintracht Frankfurt si FC Bruges. El a castigat titlul cu VfB Stuttgart (1991/1992), Besiktas (1994/1995), Austria Viena (2002/2003) si Fenerbahce (2003/2004 si 2004/2005).

In 2000, Cristoph Daum a fost implicat intr-un scandal de consum de droguri. El recunoscut ca a consumat cocaina. Aceasta problema l-a indepartat de postul de selectioner al Germaniei, functie la care era favorit in vara anului 2000. Reprezentativa Romaniei a fost invinsa, la 19 iunie, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selectionata Albaniei, in ultimul meci al Grupei A si a fost eliminata de la Campionatul European.

Romania a ocupat ultimul loc in Grupa A. Romania a pierdut anterior cu Franta, scor 1-2, si a remizat cu Elvetia, scor 1-1. Jucatorii antrenati de Iordanescu aveau ca obiectiv calificarea in optimile de finala ale Euro-2016. Dupa participarea la turneul final al CE, contractul selectionerului Anghel Iordanescu s-a incheiat.

Daum vrea trei lucruri de la jucatorii romani: Pregatire fizica, disciplina tactica si spirit de echipa

Tehnicianul german Christoph Daum, noul antrenor principal al nationalei Romaniei, vrea de la jucatorii romani pregatire fizica, disciplina tactica si spirit de echipa, conform declaratiilor de joi de la Casa Fotbalului.

"Ca antrenor te duci sub presiune la culcare si tot asa te trezesti. Daca obiceiul asta este aici, voi invata rapid limba romana. Fitness, discipina tactica si un spirit de echipa, asta vreau de la jucatorii romani. Daca pot lasa ceva durabil, va fi minunat", a declarat Daum.

Acesta i-a multumit fostului selectionerul Anghel Iordanescu pentru care are un "respect deosebit".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO