Dennis Man, vândut de FCSB la Parma pentru 13 milioane de euro. Este cel mai scump transfer din istoria Ligii I

28-01-2021 20:24


Dennis Man, vândut de FCSB la Parma pentru 13 milioane de euro. Este cel mai scump transfer din istoria Ligii I

Fotbalistul Dennis Man a plecat, joi, în Italia în vederea realizării transferului de la echipa FCSB la formaţia Parma, din Serie A, contra sumei de 13 milioane de euro. Este cel mai scump transfer din istoria Ligii I.

 

Golgheterul la zi al Ligii I a părăsit România alături de impresarul Giovanni Becali şi nu a dorit să facă declaraţii.

Dennis Man (22 de ani) este aproape de un transfer la echipa italiană de fotbal Parma, a relatat miercuri seara cotidianul Gazzetta dello Sport.

Cu 14 goluri marcate în acest sezon al Ligii I, Man face obiectul tratativelor conduse personal de preşedintele clubului italian Kyle Krause cu FCSB, ''operaţiunea'' fiind estimată de Gazzetta la ''circa 15 milioane de euro cu tot cu bonsuri''.

Finanțatorul FCSB a precizat joi că valoarea transferului lui Dennis Man este de 13 milioane de euro. Cu această sumă, fotbalistul reușește cel mai scump transfer din istoria Ligii I.  

 

Care erau cei mai scumpi fotbaliști până acum

 

Cotidianul subliniază că această ''lovitură ar face ca Parma să îşi aducă un talent de calitate absolută pentru a încerca şi a se apropia se obiectivul său, salvarea de la retrogradare''.

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

În cazul în care transferul lui Man se va perfecta, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu.

După 19 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO