Atletico Madrid - Chelsea, pe Arena Națională, în optimile Ligii Campionilor. Cele două echipe valorează cât o autostradă

×
Codul embed a fost copiat

Atletico Madrid - Chelsea. Liga Campionilor continuă, marţi, cu faza optimilor, iar turul întâlnirii Atletico - Chelsea este programat pe Arena Naţională.

Partida este programată să se joace marți, de la 22:00 și se va disputa fără spectatori.

Într-un context extraordinar, din cauza pandemiei, Bucureștiul este în marți seară locul unde se întâlnesc două dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume.

Este vorba despre Atletico Madrid și Chelsea, care au împreună jucători de 1,5 miliarde de euro.

Meciul trebuia să se desfășoare la Madrid însă guvernul spaniol a interzis accesul în țară persoanelor care vin din Anglia, de teama tulpinii britanice. Din păcate, la noi partida se va juca fără public, tot din motive de siguranță sanitară.

În urmă cu 9 ani, peste 50.000 de spectatori umpleau Arena Națională din București să vadă finala UEFA Europa League.

Două cluburi spaniole s-au duelat atunci pentru marele titlu câștigat în final de Atletico Madrid cu 3-0.

Parcă nu îți vine să crezi că au trecut deja 9 ani de când această arenă națională răsuna de fericire la unul din cele mai importante evenimente din fotbalul european.

Pandemia de Covid-19 ne-a adus un meci de data asta din Liga Campionilor, dar în același timp ne împiedică să-l vedem pe viu și să ne bucurăm de atmosfera lui unică.

Reporter: Îți pare rău că se joacă fără spectatori?
Fan: Vă dați seama că îmi pare rău, dar încerc să profit de această ocazie unică, orice moment de genul ăsta e o bucurie pentru noi toți fanii și nu avem cum să-l ratăm”.

Echipa antrenată de Diego Simeone numără câțiva fotbaliști care valorează o sumă din care am putea construi o autostradă în România.

De exemplu, mijlocașul portughez Joao Felix ar fi cotat la 100 de milioane de euro, iar portarul sloven Oblak este evaluat la 90 de milioane de euro. Să nu uităm nici de vestitul atacant uruguayan Luis Suarez.

 

Diego Simeone se simte în București ca acasă

 

Nici englezii nu se lasă mai prejos. Doi jucători nemți, Kai Havertz și Timo Werner, fac peste 150 de milioane de euro, iar întregul lot trece de 800 de milioane de euro.

Spaniolii au făcut deja un antrenament pe Arena Națională, stadion pe care se simt bine în urma succesului din 2012.

Diego Simeone, antrenor Atletico: ”Ne vom antrena ca la noi acasă și vom juca acest meci ca și cum aici e casa noastră".

Nu același lucru pot să-l spună englezii, care au suferit chiar o înfrângere la București în fața FCSB.

Cei de la Chelsea au aterizat luni seară și s-au cazat în centrul Capitalei. Nu au dorit să se antreneze, iar jucătorii s-au mulțumit să fotografieze Bucureștiul de la geamul camerelor de hotel.

Toți au fost obligați în schimb să prezinte un test negativ de Covid-19 la intrarea în țară. Imediat după meci echipa va părăsi România.

Meciul îi costă pe spanioli, potrivit jurnaliștilor iberici, aproximativ 200.000 de euro, cheltuieli privind deplasarea ambelor echipe, închirierea stadionului și cazarea, bani care vor rămâne în București.

Dacă meciul s-ar fi jucat în Madrid i-ar fi costat doar 10.000 de euro.
 

Atletico Madrid - Chelsea, pe Arena Națională

 

Echipa Chelsea a ajuns, luni seară, la Bucureşti pentru meciul cu Atletico Madrid și nu va face niciun antrenament pe Arena Națională.

Singura absență de marcă este cea a brazilianului Thiago Silva, fostul jucător de la PSG fiind accidentat.

În schimb, ibericii au venit în România de duminică seară și au efectuat deja un antrenament pe cel mai mare stadion din România.

Meciul trebuia să se dispute pe stadionul Wanda Metropolitano, arena celor de la Atletico Madrid, însă acest lucru nu este posibil din cauza restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei.

Astfel, Atletico Madrid și Chelsea au decis împreună cu UEFA să joace partida la București.

Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală.

De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Modificările propuse de UEFA pentru Liga Campionilor, contestate de campionatele de top din Europa
Modificările propuse de UEFA pentru Liga Campionilor, contestate de campionatele de top din Europa

Ligile europene de top, printre care și Premier League, insistă ca Uniunea europeană de fotbal (UEFA) să reconsidere proiectul de reformare al Ligii Campionilor, care va încărca programul cu 100 de meciuri suplimentare.

Decizie finală a UEFA. Arbitrul Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţiile de rasism
Decizie finală a UEFA. Arbitrul Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţiile de rasism

Inspectorul desemnat de UEFA a stabilit că folosirea cuvântului "negru" de către arbitrii români Sebastian Colţescu şi Ocravian Şovre la adresa antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism.

UEFA: Platforma TikTok este noul sponsor global al EURO 2020
UEFA: Platforma TikTok este noul sponsor global al EURO 2020

Uniunea Europeană de Fotbal a anunţat că platforma digitală TikTok va fi sponsor global al EURO 2020, competiţie care va fi organizată în această vară în 12 ţări de pe continent, printre care şi România, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.